Virtuvės šefas Gian Luca Demarco atskleidžia savo mamos sukurtą receptą

  • Teksto dydis:

Temperamentingasis italas Gian Luca Demarco siūlo pasigaminti aluje troškintus vištienos sparnelių petelius pagal jo mamos sukurtą receptą.

Šeštadienio rytą  TV3 laidoje „Gardu Gardu“ jis prisimins, kad mama visada juos patiekdavo su bulvių koše. Gian Luca juokaus, kad jam turbūt neverta dalinti patarimų lietuviams, kaip ją pasigaminti. Todėl garnyrui pasiūlys jo mėgstamus ryžius ir dar kartą atskleis daug naudingų patarimų, kaip teisingai juos išvirti.

Kai Gian Luca susikaupęs bandys parodyti, kad keptuvė tinkamai įkaitusi mėsos kepimui tik tada, kai česnako skiltelė pradeda joje šokinėti, Ali Gadžijevas pasiūlys paskatinti česnaką garsesne muzika. Juokas juokais, bet žiūrovai patys įsitikins, kad česnakas gali šokinėti karštoje keptuvėje. Smagiai besijuokdami virtuvės šefai ragaus patiekalą ir pereis prie saldžiosios dalies. Konditerijos šefas Ali dar kartą išreikš simpatijas prancūziškai konditerijai ir iškeps bretoniškus pyragaičius su šokolado kremu. Nors skonį žiūrovai galės tik nuspėti, bet vaizdas tikrai bus užburiantis.

Aluje troškinti vištienos sparnelių peteliai

Reikės:

500 g vištienos sparnelių petelių

250 g ryžių

1 skiltelė česnako

1,5 stiklinės alaus

 Vištienos prieskoniai su kariu

 Druska

Pipirai

 Alyvuogių aliejus kepimui

Gaminimas. Įkaitintame aliejuje apkepinti česnako skiltelę ir sudėti vištieną. Gerai apskrudinti ir užpilti alaus, kad visiškai apsemtų mėsą. Uždengti ir, kai alus užvirs, suberti vištienos prieskonius, įberti druskos bei pipirų pagal skonį. Troškinti neuždengtą apie 30 minučių.

Pasūdytame vandenyje išvirti ryžius. Mėsą ištraukti iš padažo ir pastatyti šiltai. Į troškintuvą su padažu suversti nukoštus ryžius, gerai išmaišyti ir patroškinti 5 minutes. Ryžius patiekti kartu su vištiena.

Bretoniški pyragaičiai su šokoladiniu kremu

Pyragaičiams reikės:

 80 g kiaušinių trynių masės (4 tryniai)

 85 g cukraus

 100 g sviesto

 115 g miltų

  8 g kepimo miltelių

  Žiupsnelis druskos

Kremui reikės:

150 g kiaušinių masės (3 kiaušiniai)

90 g cukraus

110 g juodo šokolado

 75 g sviesto

Gaminimas. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir druska. Kambario temperatūros sviestą išsukti kartu su cukrumi iki purios masės. Į sviesto masę supilti kiaušinių trynius ir gerai išmaišyti. Tada suberti miltų mišinį ir vėl gerai permaišyti. Konditeriniu maišeliu išskirstyti tešlą į kepimo formeles. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 15–20 minučių. Iškepusius atvėsinti.

Kambario temperatūros kiaušinius išplakti su cukrumi iki standžių putų. Šokoladą  kartu su sviestu ištirpinti karšto vandens vonelėje. Neperkaitinti. Po truputį pilti šokoladą į išplaktus kiaušinius ir nuolat maišyti. Gautą vientisą kremo masę atvėsinti 5 min. šaldytuve. Konditeriniu maišeliu dekoruoti kremu pyragaičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

  • Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? (receptai)

    Pavasaris ištraukė mus iš namų į sužaliavusią gamtą, tad ne vienas jau atidarė ir grilinimo sezoną – juk lauke gaminti ir valgyti visada skaniausia. Tiesa, norit šeimą nustebinti įspūdingesniu kepsniu, reikia iš ank...

    1
  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    9
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
Daugiau straipsnių