Vasaros iškyloms – penki gardžių užkandžių receptai

  • Teksto dydis:

Iškyla gamtoje – būtina vasaros tradicija, kurią su malonumu galime surengti tiek mieste, tiek prie ežero. Tačiau nekiekvienas iškylautojas žino, kad paprastas pasisėdėjimas gamtoje gali tapti tikra švente pasirūpinus tinkamais užkandžiais.

Prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Aistė Rasmussen artėjančiam savaitgaliui siūlo išmėginti penkis gardžius užkandžių receptus, kurie patiks net ir išrankiausiems gurmanams.

Surengti iškylą galima tiek mieste, tiek savo namo ar sodybos kieme, tačiau prieš tai svarbiausia – pasirūpinti maistu. A. Rasmussen sako, kad iškyloje svarbiausia maistą patiekti mažomis porcijomis. Anot jos, dažniausiai pasitaikanti klaida ruošiantis iškylai – neįvertinama, kad kai kurie maisto produktai ar jau pagaminti patiekalai netinka gabenimui ar valgymui lauko sąlygomis.

„Jeigu iškyloje norite mėgautis konkrečiu patiekalu, jam reikalingus produktus pakuokite atskirai, o radę iškylavimo vietą, išpakuokite ir sumaišykite viską taip, kaip namuose“, – pataria A. Rasmussen.

Ne paslaptis, kad gamtoje labai pakyla apetitas – dėl gryno oro ir dažnai aktyvaus poilsio norisi valgyti gerokai daugiau nei namuose. A. Rasmussen pirmiausia rekomenduoja su savimi pasiimti lazdelėmis pjaustytų daržovių – agurkų, paprikų ar morkų, nes tai itin sveikas pasirinkimas, puikiai malšinantis troškulį.


Sūrio rutuliukai

Reikės:

500 g sūrio,

500 ml aliejaus,

4 kiaušinių,

300 g miltų,

druskos.

Gaminimas. Sūrį sutarkuokite tarka. Į dubenį įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir viską išplakite. Vėliau įpilkite šiek tiek miltų ir pamaišykite. Miltus berkite palengva, kol gausite kibią, bet lipnią tešlą. Tuomet rankas sudrėkinkite šlakeliu vandens ir iš paruoštos masės formuokite nedidelius rutuliukus. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite suformuotus rutuliukus. Kepkite kelias minutes, kol gražiai apskrus. Jei norite, kad jie viduje būtų minkšti, kepkite iki tamsios spalvos. Iškeptus sūrio rutuliukus išimkite iš keptuvės ir padėkite ant popierinių rankšluosčių nusausinimui. Paruoštus sudėkite į krepšelį ir patiekite.

Baklažano suktinukai

Reikės:

1 didelio baklažano,

300 g tepamo varškės sūrelio,

150 g fetos sūrio,

indelio saulėje džiovintų pomidorų,

česnako,

krapų,

druskos.

Gaminimas. Baklažaną supjaustykite išilgai per visą ilgį, sudėkite į pasūdytą vandenį ir palikite maždaug 10 minučių. Vėliau išimkite ir nusausinkite. Tuomet baklažano juosteles apkepinkite iš abiejų pusių ir sudėkite ant popierinių rankšluosčių. Varškę sumaišykite su feta, išspauskite česnako skiltelę (skilteles) pagal skonį ir sudėkite smulkiai supjaustytus džiovintus pomidorus, krapus ir viską gerai išmaišykite. Paruoštą masę įsukite į keptas baklažano juosteles.

Morkų lazdelės

Reikės:

500 g morkų,

5 v. š. aliejaus,

petražolių,

šviežio imbiero,

druskos.

Gaminimas. Morkas nuskuskite ir supjaustykite lazdelėmis. Jas sumaišykite su kapotomis petražolėmis, šviežiu tarkuotu imbieru ir aliejumi. Tuomet sudėkite į aliejumi pateptą kepimo indą ant kepimo popieriumi išklotos ir aliejumi pateptos skardos. Pabarstykite druska ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį.

Užkandėlė su lašišomis

Reikės:

200 g rūkytos arba sūdytos lašišos filė,

28 vnt. sūrių šaukštelių,

maskarponės kremo,

šviežių krapų,

Citrinos.

Gaminimas. Lašišos filė supjaustykite plonais griežinėliais. Į šaukštelį dėkite vieną iš supjaustytų griežinėlių ir šalia konditeriniu švirkštu išspauskite maskarponės kremą. Taip kartokite su visais šaukšteliais, kol pagaminsite visus užkandžius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    9
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
  • Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės (receptai)

    Pavasarėjant pietums norisi nebe tirštų troškinių, o didelės lėkštės šviežių salotų su įvairiaspalvėmis naujo derliaus daržovėmis. Nors salotos tradiciškai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patieka...

    1
Daugiau straipsnių