- Nikoleta Kacaitė
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Tikriausiai dažnam išgirdus žodžius "vasaros atostogos" iškyla šalto ir gaivaus kokteilio su dekoratyviniu skėtuku vaizdinys. Norint tokį pasigaminti pačiam, tikrai nereikia būti profesionaliu barmenu. Štai keletas nesudėtingų kokteilių receptų, kuriais tikrai nustebinsite netikėtai užsukusius svečius ar šiltą vakarą pradžiuginsite namiškius.
"Mimoza"
Reikės šampano ar sauso putojančio vyno, šviežiai spaustų apelsinų sulčių.
Svarbiausia taisyklė gaminant šį kokteilį – ingridientai privalo būti šalti. Tad, prieš gamindami, putojantį vyną gerai atšaldykite šaldymo kameroje, o apelsinus iš šaldytuvo ištraukite tik prieš pat spausdami jų sultis. Pripilkite pusę aukštos siauros taurės putojančio vyno, likusią pusę užpildykite apelsinų sultimis ir iš karto patiekite!
"Arbūzinė Margarita"
Reikės (6 porcijoms) 3 valgomųjų šaukštų cukraus, 1 žaliosios citrinos, maždaug pusketvirtos stiklinės arbūzo išrinktomis sėklomis, pjaustyto kubeliais, pusės stiklinės tekilos, apie 40 ml "Triple Sec" likerio, grūsto ledo, šviežių braškių, žaliosios citrinos skiltelių ar arbūzo skiltelių papuošti (nebūtina).
1 valgomąjį šaukštą cukraus įpilkite į plokščią lėkštelę, tuomet kokteiliams skirtų taurių kraštus sudrėkinkite citrinos skiltele ir apvertę kiškite į cukrų, kol kraštai tolygiai juo pasidengs. Kol kas taures atidėkite į šalį. Į trintuvą sudėkite arbūzą, supilkite tekilą, likerį, supilkite likusį cukrų, įspauskite likusios žaliosios citrinos sultis, viską trinkite iki vientisos masės. Tuomet maždaug pusę taurės užpildykite grūstu ledu, užpilkite kokteiliu, jei norite, papuoškite ir patiekite.
"Nekaltas mohito" (nealkoholinis)
Reikės (4 porcijoms) saujelės šviežių mėtos lapelių, mėgstamo limonado ar gazuoto vandens, 1 žaliosios citrinos, 3 valgomųjų šaukštų rudojo cukraus (jei naudojate saldesnį limonadą, kiekį sumažinkite pagal poreikį), grūsto ledo, 1 šviežio obuolio ar saujos braškių (nebūtina).
Kokteilių plaktuvo dugne pagrūskite mėtas, cukrų ir skiltelėmis supjaustytą žaliąją citriną. Užpilkite limonadu ar gazuotu vandeniu, išplakite. Maždaug trečdalį ar pusę didelės stiklinės pripildykite ledu, jei naudojate braškes ar obuolį, šiuos pasmulkinkite ir taip pat sudėkite į stiklines. Užpilkite suplaktu mišiniu, patiekite papuošę mėtos lapeliu.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...
-
Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...
-
Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai2
Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...
-
Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?1
Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...
-
Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės (receptai)1
Pavasarėjant pietums norisi nebe tirštų troškinių, o didelės lėkštės šviežių salotų su įvairiaspalvėmis naujo derliaus daržovėmis. Nors salotos tradiciškai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patieka...
-
Dietistė V. Uzielė: sveikas maistas – geresnio gyvenimo sau palinkėjimas (receptai)14
„Sveika mityba yra daugiau nei maistas, daugiau nei žinojimas, ką valgyti. Tai gyvybė, sveikata, meilė sau ir savo kūnui ir ramybė jame“, – sako instagramo paskyroje „viki.heal“ rašo dietistė ir gyvensenos medicinos ...
-
Patiekalai įsimylėjusiems: piniginei draugiškas romantiškas vakaras1
Šv. Valentino dieną norisi ypatingomis vaišėmis palepinti mylimuosius. Tik nebūtina tai daryti prabangiame restorane – romantišką vakarą puikiai ir pernelyg neišlaidaujant galima praleisti namuose, drauge smagiai gaminant...
-
Kai susipina aistra gaminti ir noras dalintis (receptai)
Edita Guščienė, kaip ir daugelis moterų, maisto gaminimu susidomėjo ištekėjusi. Ji neabejoja, kad ir šiuo metu sostinėje studijuojanti dukra, atėjus laikui, panirs į skonių paieškas. Tad su meile kaupia patarimus savo feisb...
-
Patiks visai šeimai: greitai, sočiai, nebrangiai (receptai)4
Dažnai sukame galvą, kaip pamaitinti vyrą ir vaikus per ilgai negaištant prie viryklės ir pernelyg neišlaidaujant. Atsakymą į klausimą, ką gaminti, galima rasti pasidarius į konservų atsargų. Verdami be mėsos, tačiau tikrai pasotinan...
-
Maisto gamyba vienkiemio gyventojai – tarsi meditacija (receptai)2
Vienkiemyje Vilniaus rajone prieš kelerius metus su vyru Vaidotu apsigyvenusi Eliza Bielinė sako grįžti gyventi į miestą nebegalvojanti. O kadangi didžiausias jos hobis yra maistas – labai mėgsta tiek valgyti, tiek gaminti, – ėmė da...