Vakarėlis prasideda: gaivūs vasariški kokteiliai

Tikriausiai dažnam išgirdus žodžius "vasaros atostogos" iškyla  šalto ir gaivaus kokteilio su dekoratyviniu skėtuku vaizdinys. Norint tokį pasigaminti pačiam, tikrai nereikia būti profesionaliu barmenu. Štai keletas nesudėtingų kokteilių receptų, kuriais tikrai nustebinsite netikėtai užsukusius svečius ar šiltą vakarą pradžiuginsite namiškius.

"Mimoza"

Reikės šampano ar sauso putojančio vyno, šviežiai spaustų apelsinų sulčių.

Svarbiausia taisyklė gaminant šį kokteilį – ingridientai privalo būti šalti. Tad, prieš gamindami, putojantį vyną gerai atšaldykite šaldymo kameroje, o apelsinus iš šaldytuvo ištraukite tik prieš pat spausdami jų sultis. Pripilkite pusę aukštos siauros taurės putojančio vyno, likusią pusę užpildykite apelsinų sultimis ir iš karto patiekite!

"Arbūzinė Margarita"

Reikės (6 porcijoms) 3 valgomųjų šaukštų cukraus, 1 žaliosios citrinos, maždaug pusketvirtos stiklinės arbūzo išrinktomis sėklomis, pjaustyto kubeliais, pusės stiklinės tekilos, apie 40 ml "Triple Sec" likerio, grūsto ledo, šviežių braškių, žaliosios citrinos skiltelių ar arbūzo skiltelių papuošti (nebūtina).

1 valgomąjį šaukštą cukraus įpilkite į plokščią lėkštelę, tuomet kokteiliams skirtų taurių kraštus sudrėkinkite citrinos skiltele ir apvertę kiškite į cukrų, kol kraštai tolygiai juo pasidengs. Kol kas taures atidėkite į šalį. Į trintuvą sudėkite arbūzą, supilkite tekilą, likerį, supilkite likusį cukrų, įspauskite likusios žaliosios citrinos sultis, viską trinkite iki vientisos masės. Tuomet maždaug pusę taurės užpildykite grūstu ledu, užpilkite kokteiliu, jei norite, papuoškite ir patiekite.

"Nekaltas mohito" (nealkoholinis)

Reikės (4 porcijoms) saujelės šviežių mėtos lapelių, mėgstamo limonado ar gazuoto vandens, 1 žaliosios citrinos, 3 valgomųjų šaukštų rudojo cukraus (jei naudojate saldesnį limonadą, kiekį sumažinkite pagal poreikį), grūsto ledo, 1 šviežio obuolio ar saujos braškių (nebūtina).

Kokteilių plaktuvo dugne pagrūskite mėtas, cukrų ir skiltelėmis supjaustytą žaliąją citriną. Užpilkite limonadu ar gazuotu vandeniu, išplakite. Maždaug trečdalį ar pusę didelės stiklinės pripildykite ledu, jei naudojate braškes ar obuolį, šiuos pasmulkinkite ir taip pat sudėkite į stiklines. Užpilkite suplaktu mišiniu, patiekite papuošę mėtos lapeliu.


Šiame straipsnyje: receptaigėrimaikokteiliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ieva

Ieva portretas
Arbūzinė margarita tikrai geras vasariškas gaivus kokteilis tik gaila, kad nėra labai greitai ir lengvai padaromas kokteilis. Greitas ir vasariškas man patinkantis kokteilis yra Jagermeisteri likeris http://www.vynoteka.lt/jagermeister-07-l-likeris su toniku http://www.vynoteka.lt/schweppes-indian-tonic-1-l-gaivieji-gerimai ir dar skiltele apelsino ir aišku būtina daug leduku, kad būtų gaiviau :)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių