T. Rimgailos sužadėtinė Liucina: namuose jis visai kitoks (receptas)

Šokėją Tadą Rimgailą visi įpratę matyti scenoje, pasitempusį, elegantišką, susikaupusį. Kiekvieną šeštadienį LNK “Žvaigždžių duetų” scenoje su partnere Monika Linkyte jis siekia iškovoti aukščiausius komisijos balus ir žiūrovų simpatijas. O koks Tadas yra namuose, geriausiai žino jo sužadėtinė Liucina, su kuria šokėjas susipažino savo geriausio draugo ir Liucinos sesers vestuvėse.

„Kai susipažinome, maniau, kad neturėsime apie ką šnekėti. Jis šokėjas, visada pasitempęs, galvojau, tik šokiai jam galvoje. Kai pabendravome, supratau, kad temų spektras gali būti įvairiausias. Neretai žmonės tapatina jo kuriamą personažą, kurį mato ekrane, ir jo asmenybę. Iš tiesų Tadas švelnus ir mielas, o jo vaidmuo scenoje yra tik jo vaidmuo. Namuose jis visai kitoks”, - pasakoja Liucina. Nors Tado didžiąją laiko dalį atima darbas, namų ruošos darbų jis nevengia ir visų buities rūpesčių ant žmonos pečių užkrauti tikrai neketina.

Su būsimąja Tado nuotaka jau pažįstama ir jo scenos partnerė Monika. Prieš kelias dienas Monikos namuose trise jie gamino Tado ir Liucinos draugų ypač mėgstamus keksiukus. “Aš juos vadinu dietiniais. Tarp ingredientų nėra net sviesto, užtat yra bananų. Juokauju, kad šiais keksiukais galiu ir pasaldinti Tadui gyvenimą ir išlaikyti jo figūrą. Tačiau tik tada, jei jų nepuoštume, nes visos kalorijos čia slypi papuošime. Tada prasideda: ir plakta grietinėlė, ir karamelė, ir šokoladas”, - šypsosi Liucina.

Tačiau ne kalorijas Tadas skaičiuoja, o džiaugiasi būsimosios žmonos talentu gaminti. Jis visada stengiasi valgyti namuose, atsisako kavinių. Juk ir skaniau, ir sveikiau, ir su mylima moterim visada gera.

Liucina dalijasi savo ypatinguoju receptu:

Vyras, pirmą kartą gyvenime laikydamas smulkintuvą arba tarką, sutrina 3 labai sunokusius bananus. Jo projekto partnerė sumaišo 250g miltų, 7 valgomuosius šaukštus cukraus (rudasis suteiks kiek karamelinio skonio), pusę arbatinio šaukštelio sodos ir visą šaukštelį kepimo miltelių, o mylimoji - suplaka 2 kiaušinius ir 125 ml aliejaus. Visi ingredientai sujungiami į vieną masę, į kurią galiausiai įdedama 50g juodojo šokolado gabaliukų – niekas nedraudžia šį kiekį padidinti! Gauta tešla supilama į keksiukų formeles, dedama į įkaitintą orkaitę ir 20-25 min. kepama 180C° temperatūroje.
Ant atvėsintų keksiukų dedame plaktos grietinėlės ar vanilinio kremo, užpilame karamelės arba klevų sirupo ir papuošiame keliais „Snickers“ šokoladuko gabaliukais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

  • Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? (receptai)

    Pavasaris ištraukė mus iš namų į sužaliavusią gamtą, tad ne vienas jau atidarė ir grilinimo sezoną – juk lauke gaminti ir valgyti visada skaniausia. Tiesa, norit šeimą nustebinti įspūdingesniu kepsniu, reikia iš ank...

    1
  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    9
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
Daugiau straipsnių