T. Rimgailos sužadėtinė Liucina: namuose jis visai kitoks (receptas)

Šokėją Tadą Rimgailą visi įpratę matyti scenoje, pasitempusį, elegantišką, susikaupusį. Kiekvieną šeštadienį LNK “Žvaigždžių duetų” scenoje su partnere Monika Linkyte jis siekia iškovoti aukščiausius komisijos balus ir žiūrovų simpatijas. O koks Tadas yra namuose, geriausiai žino jo sužadėtinė Liucina, su kuria šokėjas susipažino savo geriausio draugo ir Liucinos sesers vestuvėse.

„Kai susipažinome, maniau, kad neturėsime apie ką šnekėti. Jis šokėjas, visada pasitempęs, galvojau, tik šokiai jam galvoje. Kai pabendravome, supratau, kad temų spektras gali būti įvairiausias. Neretai žmonės tapatina jo kuriamą personažą, kurį mato ekrane, ir jo asmenybę. Iš tiesų Tadas švelnus ir mielas, o jo vaidmuo scenoje yra tik jo vaidmuo. Namuose jis visai kitoks”, - pasakoja Liucina. Nors Tado didžiąją laiko dalį atima darbas, namų ruošos darbų jis nevengia ir visų buities rūpesčių ant žmonos pečių užkrauti tikrai neketina.

Su būsimąja Tado nuotaka jau pažįstama ir jo scenos partnerė Monika. Prieš kelias dienas Monikos namuose trise jie gamino Tado ir Liucinos draugų ypač mėgstamus keksiukus. “Aš juos vadinu dietiniais. Tarp ingredientų nėra net sviesto, užtat yra bananų. Juokauju, kad šiais keksiukais galiu ir pasaldinti Tadui gyvenimą ir išlaikyti jo figūrą. Tačiau tik tada, jei jų nepuoštume, nes visos kalorijos čia slypi papuošime. Tada prasideda: ir plakta grietinėlė, ir karamelė, ir šokoladas”, - šypsosi Liucina.

Tačiau ne kalorijas Tadas skaičiuoja, o džiaugiasi būsimosios žmonos talentu gaminti. Jis visada stengiasi valgyti namuose, atsisako kavinių. Juk ir skaniau, ir sveikiau, ir su mylima moterim visada gera.

Liucina dalijasi savo ypatinguoju receptu:

Vyras, pirmą kartą gyvenime laikydamas smulkintuvą arba tarką, sutrina 3 labai sunokusius bananus. Jo projekto partnerė sumaišo 250g miltų, 7 valgomuosius šaukštus cukraus (rudasis suteiks kiek karamelinio skonio), pusę arbatinio šaukštelio sodos ir visą šaukštelį kepimo miltelių, o mylimoji - suplaka 2 kiaušinius ir 125 ml aliejaus. Visi ingredientai sujungiami į vieną masę, į kurią galiausiai įdedama 50g juodojo šokolado gabaliukų – niekas nedraudžia šį kiekį padidinti! Gauta tešla supilama į keksiukų formeles, dedama į įkaitintą orkaitę ir 20-25 min. kepama 180C° temperatūroje.
Ant atvėsintų keksiukų dedame plaktos grietinėlės ar vanilinio kremo, užpilame karamelės arba klevų sirupo ir papuošiame keliais „Snickers“ šokoladuko gabaliukais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

  • Skelbimai
  • Pranešk
    naujieną
  • Portalo
    svečias
  • Klausk
    specialisto
  • Diskusijos
  • Orai
  • TV
    programa
  • Pažintys
  • Žaidimai
  • Horoskopai
  • Naujienlaiskis
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter

Galerijos

  • Virtuvės šefas: maistas – nuotykis visoms juslėms <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Virtuvės šefas: maistas – nuotykis visoms juslėms (receptai)

    Trijų „Michelin“ žvaigždučių restorano „The Fat Duck“ savininkas ir pasaulinio garso virtuvės šefas Hestonas Blumenthalis visuomet sako, kad maistas yra kur kas daugiau, nei vien tik produktų kombinacija. Jo manymu, tai yr...

  • Virtuvės šefas: fantazijai virtuvėje nėra ribų
    Virtuvės šefas: fantazijai virtuvėje nėra ribų

    Sostinės širdyje įsikūrę šampano ir austrių namai „Épernay“ neseniai atšventė savo pirmąjį gimtadienį. Pirmieji metai buvo išties sėkmingi – suburtas lojalių klientų ratas ir tuo pačiu pelnytas ...

    1
  • Gardžių blynų idėjos: kuo pakeisti kvietinius miltus?
    Gardžių blynų idėjos: kuo pakeisti kvietinius miltus?

    Maisto tinklaraštininkė Renata Ničajienė sako, kad dažniausiai, kalbėdami apie miltus, turime mintyje kvietinius rafinuotus miltus. Tačiau kulinarinių knygų autorė pabrėžia, kad šie miltai yra mažai naudingi ir siūlo rinktis alternat...

  • Auksinės čirvinių blynų kepimo taisyklės
    Auksinės čirvinių blynų kepimo taisyklės

    Užgavėnės – tai ne tik smagi atsisveikinimo su žiema šventė, bet ir puiki proga pasilepinti gardžiais patiekalais. Ir, žinoma, tai geriausias tradicinis laikas išsikepti blynų. ...

  • Paragaukite per Užgavėnes verdamo šiupinio
    Paragaukite per Užgavėnes verdamo šiupinio

    Artėja linksmiausia ir sočiausia žiemos šventė – Užgavėnės. Klaipėdos krašte jos švęstos visai kitaip nei likusioje Lietuvoje. ...

  • Kaip nesupainioti 800 kavos skonių?
    Kaip nesupainioti 800 kavos skonių?

    Kavos skonių yra daugiau nei 800, bet paprastai užtenka atskirti kartų, saldų, rūgštų, o norint atpažinti įmantresnius, reikia specialiai ruoštis ir lavėti. Taip LRT RADIJUI sako Ypatingos kavos asociacijos Europoje koordinatorius Lietuv...

  • Receptas Valentino dienai: šokoladinis desertas su avokadu
    Receptas Valentino dienai: šokoladinis desertas su avokadu

    Valentino diena be šokolado neįsivaizduojama. Tam pritaria ir maisto tinklaraštininkė bei kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė, šiai progai siūlanti nesudėtingą deserto receptą ...

    1
  • Kaip dar galima panaudoti cinamoną?
    Kaip dar galima panaudoti cinamoną?

    Cinamono, ko gero, galima rasti kiekvieno lietuvio namuose, tačiau šį prieskonį dažniausiai naudojame tik maisto patiekalams gardinti. LSMU profesorius Alvydas Unikauskas atskleidžia kelis cinamono panaudojimo būdus. ...

    1
  • Receptai, sušildysiantys net ir šalčiausią žiemą
    Receptai, sušildysiantys net ir šalčiausią žiemą

    Atslinkus žiemai, neretai šildytis imame ne tik židinio ar radiatorių šiluma, bet ir arbatomis ar įvairiausiais kūną bei sielą sušildančiais patiekalais. Sutikite, dabar – tikrai ne tas laikas, kai norėtume maitintis vien sa...

  • Sveikesnis maistas vaikams: naudingi receptai
    Sveikesnis maistas vaikams: naudingi receptai

    Ugdymo įstaigos bendruomenės tėvelius, personalą ir virėjas moko, kaip paruošti maistą, kad būtų ne tik skanu, nebrangu, bet ir sveikatai palanku. Maisto technologė Raminta Bogušienė dalijasi sveikatai palankesniais receptais. ...

Daugiau straipsnių