Švęskime Balandos metus (originalūs receptai)

  • Teksto dydis:

Gal dar nežinote, jog Jungtinių tautų maisto ir žemės ūkio organizacija (FAO) paskelbė šiuos metus Balandos metais? Tai mums primena Žolinčių akademijos vadovė ir sveikos mitybos bei gyvensenos šalininkė Danutė Kunčienė, pasiūliusi kelis receptus su balandos sėklomis.

Smaližių chalva

Sumaišyti lygiomis dalimis paimtus: medų, dilgėlių sėklas bei sumaltas saulėgrąžų sėklas.  Naudoti prieš valgį  po vieną – du šaukštelius kasdieną organizmui stiprinti.

Balanda pomidore

Išskobti pomidorą, pasiruošti užpildą: porą šaukštų baltosios balandos (šis piktžole vadinamas augalas – dažnas svečias mūsų daržuose) sėklų, porą šaukštų smulkinto česnako ar meškinio česnako pastos, kelis susmulkintus lapelius baziliko sumaišyti, paskaninti mėgstamais prieskoniais ir užpildyti gauta mase išskobto pomidoro vidų. Taip įdarytas pomidoras tiks valgyti su trinta varške arba  duona.

Patartina balandų sėklos prieš  naudojant pamirkyti porą valandų pasūdytame vandenyje – antraip jų skonis bus aitrokas. Beje, balandų sėklos turtingos amino rūgščių. Specialistai sako, kad patiekalai su balandų sėklomis – tai  geras maistas diabetikams bei sergantiesiems ateroskleroze, migrena.


Šiame straipsnyje: balandosreceptasmityba

NAUJAUSI KOMENTARAI

  • Skelbimai
  • Pranešk
    naujieną
  • Portalo
    svečias
  • Klausk
    specialisto
  • Diskusijos
  • Orai
  • TV
    programa
  • Pažintys
  • Žaidimai
  • Horoskopai
  • Naujienlaiskis
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter

Galerijos

Daugiau straipsnių