Šventinis stalas – sveikuoliškas požiūris į tradicinius patiekalus

  • Teksto dydis:

Artėjančios gražiausios metų šventės šeimininkes kasmet verčia sukti galvą, kaip namo sugužėjusius šeimynykščius sutikti prie šventinio stalo, kuris būtų ir skanus, ir netikėtas, ir tuo pat metu tradicinis.

Iš kartos į kartą perduodami receptai – svarbi švenčių dalis. Visgi šventės yra puiki proga išmėginti ir naujus, sveikesnius ir nenuobodžius skonius, paragauti netradiciškai pagamintų patiekalų.

Į šventinį meniu įtraukę nekeptus, cukraus nepertekusius saldumynus ar sveikas, termiškai mažai apdorotas salotas darome paslaugą savo kūnui. Prie šventinio stalo susėdusius namiškius nustebinę sveikuoliškais pyragais, įdomiomis užtepėlėmis ar tradicines primenančiomis, bet netradiciškai pagamintomis salotomis, laimėsime ne tik susižavėjimo šūksnius, bet ir gerą organizmo savijautą.

Sveikuoliški patiekalai yra skanūs, po jų nesinori miego, neapsunkstama ir praėjus šventėms nereikia rūpintis priaugtais kilogramais. Toks maistas  populiarėja, nes žmonės rūpinasi oda, kūno svoriu ir gera išvaizda. Šventės yra puiki proga paeksperimentuoti ir šventinį stalą papildyti patiekalais, kuriuose gausu riešutų, sėklų, džiovintų vaisių ir kitų sveikų produktų.

„Arimex“ kulinaras šeimininkėms siūlo spalvingo sluoksniuočio receptą, kuris nudžiugins smaližius ir papuoš šventinį stalą.  Šis sluoksniuotas pyragas yra sveikas ir įdomus – jame nėra miltų, pridėtinio cukraus ar pieno produktų.

Ingredientai:

Sluoksniuočio pagrindas:

150 g „Arimex“ datulių;

100g „Arimex“ migdolų;

1/4 a. š. druskos;

Įdaras:

250 g „Arimex“ anakardžių riešutų (išmirkytų);

2 citrinų sultys

1 vanilės ankšties sėklytės;

1/3 puodelio kokosų aliejaus;

1/3 puodelio medaus (geriausia skysto);

1 puodelis uogų (juodųjų serbentų, mėlynių, aviečių ar vyšnių)

Ruošiantis gaminti pyragą riešutus ir datules reikia išmirkyti. Anakardžius pamerkite nakčiai, migdolus bent pusei valandos, o datules – kelioms minutėms. Migdolus, datules bei druską susmulkinkite smulkintuvu. Pyrago formą, geriau aukštais kraštais, išklokite maistine plėvele arba sviestiniu popieriumi. Maltus migdolus sumaišytus su datulėmis sukrėskite į išklotą formą ir suformuokite pyrago pagrindą. Ištirpinkite medų (jei kietas) ir kokosų aliejų, sumaišykite. Šį mišinį praturtinkite citrinų sultimis ir vanile. Anakardžius ir medaus-kokosų aliejaus mišinį sukrėskite į smulkintuvą ir viską sumalkite.

Anakardžių masę krėskite ant migdolų-datulių pagrindo. Į likusią anakardžių masę supilkite uogas (jei naudojate šaldytas, jas atšildykite, nusausinkite) ir viską sumalkite. Uogų masę supilkite ant pyrago viršaus, išlyginkite, uždenkite maistine plėvele ir įdėkite į šaldiklį. Šaldykite bent kelias valandas, geriausiai – visą naktį. Prieš patiekdami kiek atšildykite.  Pyragą puoškite uogomis ar vaisiais. Skanaus!



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čia juk tiktai gražiai užmaskuota firmos reklama

Čia juk tiktai gražiai užmaskuota firmos reklama portretas
o kažkas čia dar ginčijasi, aiškina, kad brangu, politikuoja - juokinga. O čia gi tekstas, už kurį sumokėjo konkreti firma. Tas receptas - tik jaukas - kad paskaitytumėte, kad įsimintumėte firmos pavadinimą. Ir pavadinimas su žodžiu sveikuoliškas - apgaulė: juk nemažai džiovintų vaisių cukruojami, apvoliojami įvairiuose cheminiuose prieduose, kurie tikrai patys savaime nėra sveiki. O razinos ir riešutai apdoroti chemikalais, kurie taip lengvai nenusiplauna. Žodžiu, čia visai nesveikuoliška reklama.

Rita

Rita portretas
Puikus tortas ir sveikas,tačiau jo ingridentai labai brangūs,ne visi gali tokį pasigaminti.

Figelis

Figelis portretas
Labai įdomu iš kur gauti pensininkui pinigų tokiam torto receptui,jeigu jo pensija 133,-€.Žinote,švenčių nelaukiame,nes jos skaudžios būna.Mūsų padorų gyvenimą iš mus atėmė Landsberginiai ,juk Lietuvos tauta yra šunauja,runkeliai,balvonai.Jie tiktai yra ”kažkas tokio,elitas”,....buvo ir yra nevykėliai,nuo mėšlo ,kaip kas augo apskretes snargliais.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių