Švediški kukuliai (receptas)

  • Teksto dydis:

Reikės:

  •     500 g. kiaulienos faršo
  •     2 š. džiuvėsėlių
  •     60 g. sviesto
  •     1 kiaušinio
  •     3 š. grietinės
  •     250 ml. vištienos sultinio
  •     1 š. kvietinių iltų
  •     Juodųjų pipirų ir druskos pagal skonį

Gaminimas:

Sumaišyti faršą, kiaušinį, džiuvėsius ir prieskoniais. Suformuoti nedidelius kukulius.

Pusė sviesto ištirpinti keptuvėjė ir kepti kukulius jame apie 5 minutes. Kai apkeps dėti į puodą ir pavirti 10- 20 min.

Į keptuvę dėti likusį sviestą, maišant supilti miltus ir kepti, kol parus. Tada pilti į keptuvę karštą sultinį ir maišyti, kad neliktų gumulų.

Maišant iki vientisos masės pabarstyti druskos, pipirų ir virti 10 minučių ant silpnos ugnies. Baigiant virti dėti grietinę ir išmaišyti.

Padažu užpilti gatavus kukulius ir patiekti su bulvėmis ar makaronais.

Galima ant viršaus patarkuoti sūrio, opapuošimui panaudoti petražolės ar rozmarino šakelę.

Skanaus!



NAUJAUSI KOMENTARAI

jojoba

jojoba portretas
kodel ne lituviski kukuliai?

RKE

RKE portretas
As jau nuo senu senoves tai zinojau.
VISI KOMENTARAI 2
  • Skelbimai
  • Pranešk
    naujieną
  • Portalo
    svečias
  • Klausk
    specialisto
  • Diskusijos
  • Orai
  • TV
    programa
  • Pažintys
  • Žaidimai
  • Horoskopai
  • Naujienlaiskis
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter

Galerijos

Daugiau straipsnių