Šokoladinis cukinijų pyragas

  • Teksto dydis:

Cukinijos saldžiuose kepiniuose nejuntamos, bet ši daržovė jiems suteikia labai malonaus drėgnumo, sunkumo, o šokolado skonis dar labiau sustiprinamas. Taigi drąsiai galite rizikuoti net tuo atveju, jei namiškiai nelabai mėgsta cukinijas – jie tikrai neatspės, koks yra tas slaptasis ingredientas, paverčiantis paprastą pyragą tokio sodraus skonio desertu.

Jei mėgstate, į šį pyragą visuomet galite įmaišyti porą saują smulkintų riešutų.

Reikės

370 g miltų,

80 g kakavos miltelių (kepimo formai apibarstyti),

1 arbatinio šaukštelio druskos,

1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių,

1 arbatinio šaukštelio sodos,

1 arbatinio šaukštelio malto cinamono,

1 arbatinio šaukštelio (arba 1/3) malto muskato,

300 g cukraus,

4 didelių arba 5 vidutinio dydžio kiaušinių,

125 ml aliejaus,

1 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto,

650 g nuluptos ir sutarkuotos cukinijos,

100 g juodojo šokolado,

gabalėlio sviesto kepimo formai ištepti.

Paruošimo būdas

Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Kepimo formą (25 cm skersmens) ištepkite gabalėliu sviesto ir tolygiai apibarstykite kakavos milteliais. Atidėkite į šalį.

Dubenyje sumaišykite miltus, nesaldžius kakavos miltelius, druską, kepimo miltelius, sodą, cinamoną ir muskatą.

Kitame dideliame dubenyje iki vientisos masės išplakite cukrų, kiaušinius, aliejų ir vanilės ekstraktą. Į šį plakinį suberkite miltų mišinį ir lengvai maišykite, kol neliks gumuliukų. Nepermaišykite tešlos.

Cukiniją smulkiai sutarkuokite. Šokoladą susmulkinkite nedideliais gabalėliais. Tarkuotą cukiniją ir šokolado gabalėlius suberkite į tešlą. Lengvai išmaišykite.

Paruoštą tešlą supilkite į kepimo indą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 65–70 min. Ar pyragas jau iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku, t. y. įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro jis turi būti švarus. Neperkepkite, antraip skanėstas praras drėgnumą.

Pyragą atvėsinkite ir atsargiai išimkite. Apibarstykite kakava ir tiekite.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių