Savaitgaliui po švenčių – lengva sriuba ir populiariausias ispaniškas desertas

  • Teksto dydis:

Pasibaigusio sotaus šventinio laikotarpio proga temperamentingasis virtuvės šefas Gian Luca Demarco siūlo išsivirti lengvą detoksikuojančią brokolių ir špinatų sriubą.

Naujuosius metus maisto gaminimo TV laida „Gardu Gardu“ pradeda vėl atsinaujinusioje jaukioje studijoje, kurioje bus gausu antikvarinių Gian Lucos šeimos iš kartos į kartą perduodamų indų. Charizmatiškieji virtuvės profesionalai ir laidos vedėjai toliau stebins savo pagamintais patiekalais bei kvies smagiai ir gardžiai praleisti šeštadienių rytus.

Pasibaigusio sotaus šventinio laikotarpio proga temperamentingasis virtuvės šefas Gian Luca Demarco išvirs lengvą detoksikuojančią brokolių ir špinatų sriubą. Jis patikins, kad ir vaikai turėtų jos neatsisakyti, nes ji iš tikrųjų labai gardi.

Tuo tarpu Ali šį kartą išpildys žiūrovų prašymus ir iškeps bene populiariausią pasaulyje ispanišką – portugališką desertą „Churros“ (čiuros). Profesionalaus konditerio patarimai turėtų paskatinti televizijos žiūrovus pabandyti pasigaminti čiūras ir namuose, atkreipiant dėmesį į svarbiausią ingredientų kiekių taisyklę: „konditerijoje, kaip ir vaistinėje, turi būti viskas tikslu“.

Kaip teisingai elgtis su įkaitintu aliejumi bei kiti garsių virtuvės šefų naudingi patarimai virtuvėjė – šį šeštadienį 9.30 val. televizijos laidoje „Gardu Gardu“ per TV3.

Trinta brokolių ir špinatų sriuba

Reikės:

1 brokolio

100 g špinatų

1 svogūno

4 vidutinių bulvių

2 sultinio kubelių

žiupsnelio druskos

žiupsnelio pipirų

ypač tyro alyvuogių aliejaus.

Gaminimas. Užvirti puode 2 litrus vandens ir įmesti sultinio kubelius. Maišyti, kol ištirps. Bulves nuskusti ir supjaustyti nedideliais kubeliais. Suberti į verdantį sultinį ir virti. Atskirai susmulkinti brokolius, špinatus ir svogūną. Aukštoje keptuvėje arba troškintuve įkaitinti alyvuogių aliejų ir jame apkepti špinatus. Kai jie suminkštėja, suberti svogūnus, išmaišyti ir pakepinti 2-3 minutes. Tada suberti brokolius, išmaišyti ir dar kartą pakepinti 2-3 minutes. Po truputį supilti sultinį su apvirusiomis bulvėmis ir virti 10-15 minučių iki bulvės pilnai suminkštės. Įberti druskos ir pipirų pagal skonį. Išvirusią sriubą nukelti nuo kaitros ir sutrinti elektriniu smulkintuvu. Patiekti su skrudinta šviesia duona.

Čiūros su pieninio šokolado padažu

Padažui reikės:

150 ml grietinėlės

150 g pieninio šokolado

Čiūroms reikės:

380 ml vandens

170 g sviesto

200 g miltų

6 kiaušinių

1 valg. š. cukraus

žiupsnelio druskos

1 l aliejaus kepimui

Apvoliojimui reikės:

2 valg. š. cukraus

1 valg. š. cinamono

Gaminimas. Prikaistuvyje užvirti grietinėlę ir ja užpilti dubenyje esantį šokoladą. Išmaišyti ir palikti, kol šokoladas pilnai ištirps. Prieš patiekiant gerai išmaišyti. Puode užvirti vandenį, suberti druską, cukrų ir įdėti sviestą. Maišyti, kol sviestas ištirps. Nukelti nuo kaitros, suberti miltus ir greitais judesiais išmaišyti medine mentele iki visi ingredientai tolygiai susijungs. Tada po vieną įmušti kiaušinius ir nuolat maišyti iki vientisos masės. Gautą masę sudėti į konditerinį maišelį su žvaigždutės formos antgaliu.

Gilioje keptuvėje įkaitinti aliejų ir į jį po truputį konditerinio maišelio pagalba išspausti norimos formos ar ilgio čiūras. Kepti kol įgaus rusvai auksinę spalvą. Iškepusias nuvarvinti ant popierinio rankšluosčio ir apvolioti cukraus bei cinamono mišinyje. Patiekti su pieninio šokolado padažu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių