Savaitgalio pietums – vištiena su migdolais ir prancūziškos kanelės

  • Teksto dydis:

Temperamentingasis virtuvės šefas Gian Luca Demarco siūlo išbandyti lietuvišką vištieną su azijietiškais prieskoniais, o Ali Gadžijevas – kaneles.

Gian Luca Demarco patiekalas iš vištienos sužadins malonius prisiminimus apie vaikystę. Ali tuo tarpu nustebins ingredientai, kurie labiau primins Aziją, nei Italiją, ir jis pasidomės, kur gi tą vaikystę jo kolega praleido. Gian Luca nepasimes ir televizijos laidoje „Gardu Gardu“, rodomoje šeštadienį 9.30 val. per TV3, pašmaikštaus, kad kinų restorane.

O Ali šį kartą vėl išliks ištikimas prancūziškai klasikai ir iškeps visų moterų širdis užkariavusias kaneles. Profesionalaus konditerio patarimai, kaip jas kepti, kad teisingai apskrustų ir iškepusios kreivai nesukristų, turėtų įkvėpti daugelį šeimininkių išbandyti šį receptą ir papuošti artėjančių švenčių stalą.

Vištienos blauzdelės su migdolais

Reikės:

600 g vištienos blauzdelių be sąnario,

0,5 stiklinės sojos padažo,

1-2 svogūnų,

1 nuluptos česnako skiltelės,

2 x 2 cm dydžio šviežio imbiero gabaliuko,

saujos migdolų drožlių,

2 valg. š. miltų,

0,5 valg. š. vištienos prieskonių,

ypač tyro alyvuogių aliejaus.

Gaminimas. Vištieną nuplauti, nusausinti ir apvolioti miltuose. Keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų kartu su česnako skiltele. Sudėti vištieną ir apkepinti iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

Įpilti aliejaus į kitą keptuvę ir suberti pusžiedžiais pjaustytą svogūną. Pakepinti ant vidutinės kaitros. Kai svogūnai suminkštės, suberti migdolų drožles. Išmaišyti ir pakepinti 1-2 minutes. Smulkia tarka įtarkuoti imbiero, įpilti sojos padažo, įberti vištienos prieskonių, išmaišyti ir patroškinti 1-2 minutes.

Keptuvėje apkepintą vištieną sudėti į kepimui orkaitėje skirtą indą, užpilti svogūnų ir migdolų padažu bei kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 20-30 minučių.

Patiekti su mėgstamu garnyru. Labiausiai tiktų birūs ryžiai.

Prancūziškos kanelės

Reikės:

500 ml pieno,

3 kiaušinių trynių,

1 kiaušinio,

250 g cukraus,

125 g miltų,

50 g sviesto,

0,5 valg. š. vanilinio cukraus,

0,5 arb. š. druskos,

25 ml romo.

Gaminimas. Prikaistuvyje užvirti pieną kartu su vaniliniu cukrumi. Įdėti sviestą ir maišyti, kol ištirps. Į vieną dubenį įmušti kiaušinį ir sudėti trynius. Kitame  gilesniame dubenyje sumaišyti miltus kartu su cukrumi. Po truputį pilti į miltų mišinį kiaušinius ir nuolat maišyti šluotele. Kai tešla sušoka į vieną gabalą ir sunkiai maišosi, po truputį pilti užvirusį pieną ir vėl nuolat maišyti šluotele. Pabaigoje supilti romą ir įberti druskos. Viską gerai išmaišyti iki vientisos masės. Geriausia tešlą užmaišyti iš vakaro ir palikti šaldytuve, kad subręstų.

Kanelių formeles ištepti minkštu sviestu ir padėti į šaldiklį 10 minučių. Tada užpildyti jas tešla ne iki pačio viršaus – maždaug du trečdalius kiekvienos formelės.

Pirmas 15 minučių kepti iki 220°C įkaitintoje orkaitėje ant pačios žemiausios lentynos ir nustačius apatinį kaitinimą. Po 15 minučių sumažinti temperatūrą iki 200°C, nustatyti kaitinimą iš apačios ir viršaus bei kepti 35 minutes.

Iškepusias kaneles iš karto išimti iš formelių ir leisti atvėsti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių