Savaitgalio pietums – keptas vilkešeris ir juodojo šokolado triufeliai

  • Teksto dydis:

Charizmatiškasis virtuvės šefas Gian Luca Demarco siūlo grilio keptuvėje išsikepti vilkešerio filė ir patiekti ją su grilintais vyšniniais pomidoriukais bei netradiciniu garnyru – troškintais lęšiais. Ali liks sužavėtas kolegos deriniu ir pažadės, kad nuo šiol jo namų virtuvėje bulves ir ryžius vis dažniau pakeis lęšiai.

Profesionalus konditeris Ali šį šeštadienį 9.30 val. laidoje „Gardu Gardu“ per TV3 parengė skanėstą visiems juodojo šokolado ir saldainių mėgėjams. Tik penki ingredientai, 20 minučių darbo – ir jūs jau mėgausitės puikiais juodojo šokolado triufeliais.

Keptas vilkešeris su lešių garnyru

Reikės:

    • 2 vilkešerių

    • 1 svogūno

    • 1 žaliosios citrinos (laimo)

    • 250 g prancūziškų žaliųjų lęšių

    • 2 šakelių vyšninių pomidoriukų

    • 2 šakelių šviežių petražolių

    • 1 daržovių sultinio kubelio

    • Ypač tyro alyvuogių aliejaus

    • Šlakelio baltojo balzaminio acto

    • Žiupsnelio druskos

    • Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų

Gaminimas. Vilkešerius išskrosti, išvalyti ir gerai nuplauti po tekančiu vandeniu. Išpjaustyti 4 filė gabaliukus. Puode užvirti 1 litrą vandens ir jame ištirpinti sultinio kubelį. Svogūną ir žaliąją citriną supjaustyti pusžiedžiais. Aukštesnėje keptuvėje įkaitinti porą šlakelių alyvuogių aliejaus ir jame apkepinti svogūnus. Tada suberti lęšius, nuolat maišyti ir pakepinti porą minučių ant aukštos kaitros. Tada įpilti sultinio, kad apsemtų lęšius, sumažinti kaitrą ir palikti 10-15 minučių troškintis, kol lęšiai suminkštės. Jei drėgmė išgaruoja, įpilti dar sultinio. Išvirę lęšiai turi būti su trupučiu skyčio/padažo. Pomidorų šakeles perkirpti per pusę, apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir apibarstyti druska bei pipirais. Apkepinti juos grilio keptuvėje. Tada grilio keptuvėje apkepti vilkešerio filė gabaliukus iš abiejų pusių po 3-4 minutes. Pradėti kepti nuo pusės su oda, o apvertus, ant odos uždėti po kelis pusžiedžius žaliosios citrinos. Lėkštėje serviruoti lęšius, grilintus pomidoriukus, gausiai apibarstyti smulkiai sukapotais petražolių lapeliais ir ant viršaus uždėti iškepusią vilkešerio filė.

Juodojo šokolado triufeliai

Triufeliams reikės:

    • 170 g kambario temperatūros sviesto

    • 340 g juodojo šokolado

    • 20 g šviesaus cukraus sirupo (2 valg. š.)

    • 20 ml konjako arba romo

    • 0,5 vanilės ankšties arba 3 – 4 lašiukai vanilės ekstrakto

Dekoravimui reikės:

    • Netirpios cukraus pudros

    • Natūralios kakavos miltelių

arba

    • Maltų liofolizuotų uogų

    • Smulkintų skrudintų riešutų

Gaminimas. Kambario temperatūros sviestą išpurenti virtuviniame kombaine iki baltos masės. Garų vonelėje ištirpinti šokoladą kartu su cukraus sirupu iki vientisos masės. Įdėti pusės vanilės ankšties sėklytes arba įlašinti vanilės ekstrakto. Gerai išmaišyti. Įpilti konjako arba romo ir dar kartą permaišyti. Gautą šokolado masę supilti į išpurentą sviestą ir išmaišyti iki vientisos masės.

Gautą masę sudėti į konditerinį maišelį ir ant kepimo popieriumi išklotos skardos išspausti aukštesnius bokštelius. Dalį jų apibarstyti netirpia cukraus pudra, kitą dalį – natūralios kakavos milteliais. Taip pat galim apibarstyti ir maltomis liofilizuotomis uogomis arba smulkiai kapotais skrudintais riešutais. Prieš patiekiant įdėti pusvalandžiui į šaldytuvą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    2
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    9
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
  • Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės (receptai)

    Pavasarėjant pietums norisi nebe tirštų troškinių, o didelės lėkštės šviežių salotų su įvairiaspalvėmis naujo derliaus daržovėmis. Nors salotos tradiciškai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patieka...

    1
Daugiau straipsnių