Dovana mamai: dar suspėsite iškepti puikų tortą (receptas)

  • Teksto dydis:

Prancūzai tradiciškai Motinos dienos proga kepa gėlių pavidalo tortą, italai – širdies formos pyragą, britai – saldžias bandeles su baltu arba rausvu glaistu.

Mamų sekmadienį, kai visi keliai ves pas jas, ir mes ieškosime saldžių dovanų, norėdami atsidėkoti už tai, kad iš mūsų gyvenimų stengėsi išrankioti visus pipirus. Palepinkime savo brangiausiąsias, tegul dabar jų pačių gyvenimas tampa saldesnis!

Tortas su uogų karūna

Biskvitui:

8 kiaušinių tryniai,

100 g miltelinio cukraus,

1 citrinos sultys ir nutarkuota žievelė,

5 kiaušinių baltymai,

40 g miltų,

riebalų formai patepti,

2–3 šaukštai romo,

300 g mėgstamo džemo.

Glajui:

2 kiaušinių baltymai,

200 g miltelinio cukraus,

šiek tiek citrinų sulčių.

Papuošti:

šviežių braškių ir mėlynių,

vyšnių vaisių iš kompoto,

mėtų lapelių, žiedlapių.

Kiaušinių trynius su milteliniu cukrumi išsukite iki baltos masės, įspauskite citrinos sultis, suberkite nutarkuotą žievelę. Iki standžių putų išplakite baltymus, atsargiai sumaišykite su trynių mase. Lėtai įsijokite miltus, atsargiai išmaišykite. Paruoštą masę sukrėskite į riebalais pateptą kepimo skardą ir kepkite iki 160 °C įkaitintoje orkaitėje 30–40 min. Iškeptą atsargiai perpjaukite į du vienodus lakštus, apšlakstykite romu, patepkite džemu. Palikite pastovėti. Glajui išplakite baltymus su milteliniu cukrumi, įspauskite citrinų sulčių. Glajumi užpilkite tortą ir formuokite uogų kepurę. Išgriebtas iš kompoto vyšnias gerai nuvarvinkite, šviežias braškes perpjaukite perpus, sumaišykite kartu su mėlynėmis, viską apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. Išdėlioję ant torto, pabarstykite mėtų lapeliais ir žiedlapiais.

Braškės šokolade

Šokoladą sutrupinkite į mažą dubenėlį ir ištirpinkite kaitinamo vandens vonelėje. Nuplaukite braškes ir atskirai po vieną panardinkite į karštą šokoladą. Ištraukite, sudėkite ant popierinės servetėlės ir palikite, kol sustings šokoladas. Ką tik šokolade pamirkytas braškes galite pabarstyti susmulkintais riešutais, pabarstukais arba, kitame dubenėlyje ištirpinę truputį baltojo šokolado, liedami šaukšteliu pagražinti juodą šokoladą baltais ornamentais.


Šiame straipsnyje: mamos dienatortasreceptas

NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
ką nors idomesnio pasiūlyt?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
  • Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės (receptai)

    Pavasarėjant pietums norisi nebe tirštų troškinių, o didelės lėkštės šviežių salotų su įvairiaspalvėmis naujo derliaus daržovėmis. Nors salotos tradiciškai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patieka...

    1
  • Dietistė V. Uzielė: sveikas maistas – geresnio gyvenimo sau palinkėjimas <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Dietistė V. Uzielė: sveikas maistas – geresnio gyvenimo sau palinkėjimas (receptai)

    „Sveika mityba yra daugiau nei maistas, daugiau nei žinojimas, ką valgyti. Tai gyvybė, sveikata, meilė sau ir savo kūnui ir ramybė jame“, – sako instagramo paskyroje „viki.heal“ rašo dietistė ir gyvensenos medicinos ...

    14
  • Patiekalai įsimylėjusiems: piniginei draugiškas romantiškas vakaras
    Patiekalai įsimylėjusiems: piniginei draugiškas romantiškas vakaras

    Šv. Valentino dieną norisi ypatingomis vaišėmis palepinti mylimuosius. Tik nebūtina tai daryti prabangiame restorane – romantišką vakarą puikiai ir pernelyg neišlaidaujant galima praleisti namuose, drauge smagiai gaminant...

    1
  • Kai susipina aistra gaminti ir noras dalintis <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Kai susipina aistra gaminti ir noras dalintis (receptai)

    Edita Guščienė, kaip ir daugelis moterų, maisto gaminimu susidomėjo ištekėjusi. Ji neabejoja, kad ir šiuo metu sostinėje studijuojanti dukra, atėjus laikui, panirs į skonių paieškas. Tad su meile kaupia patarimus savo feisb...

  • Patiks visai šeimai: greitai, sočiai, nebrangiai <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Patiks visai šeimai: greitai, sočiai, nebrangiai (receptai)

    Dažnai sukame galvą, kaip pamaitinti vyrą ir vaikus per ilgai negaištant prie viryklės ir pernelyg neišlaidaujant. Atsakymą į klausimą, ką gaminti, galima rasti pasidarius į konservų atsargų. Verdami be mėsos, tačiau tikrai pasotinan...

    4
  • Maisto gamyba vienkiemio gyventojai – tarsi meditacija <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto gamyba vienkiemio gyventojai – tarsi meditacija (receptai)

    Vienkiemyje Vilniaus rajone prieš kelerius metus su vyru Vaidotu apsigyvenusi Eliza Bielinė sako grįžti gyventi į miestą nebegalvojanti. O kadangi didžiausias jos hobis yra maistas – labai mėgsta tiek valgyti, tiek gaminti, – ėmė da...

    2
  • Burokėliai – vitaminų bomba viduržiemy <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Burokėliai – vitaminų bomba viduržiemy (receptai)

    Jei burokėlius mėgstate nebent šaltibarščiuose, tai tik todėl, kad dar nesate ragavę su jais kitokių puikių patiekalų. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė primena, kad burokėliai – tik...

    8
Daugiau straipsnių