Dovana mamai: dar suspėsite iškepti puikų tortą (receptas) | KaunoDiena.lt

Dovana mamai: dar suspėsite iškepti puikų tortą (receptas)

  • Teksto dydis:

Prancūzai tradiciškai Motinos dienos proga kepa gėlių pavidalo tortą, italai – širdies formos pyragą, britai – saldžias bandeles su baltu arba rausvu glaistu.

Mamų sekmadienį, kai visi keliai ves pas jas, ir mes ieškosime saldžių dovanų, norėdami atsidėkoti už tai, kad iš mūsų gyvenimų stengėsi išrankioti visus pipirus. Palepinkime savo brangiausiąsias, tegul dabar jų pačių gyvenimas tampa saldesnis!

Tortas su uogų karūna

Biskvitui:

8 kiaušinių tryniai,

100 g miltelinio cukraus,

1 citrinos sultys ir nutarkuota žievelė,

5 kiaušinių baltymai,

40 g miltų,

riebalų formai patepti,

2–3 šaukštai romo,

300 g mėgstamo džemo.

Glajui:

2 kiaušinių baltymai,

200 g miltelinio cukraus,

šiek tiek citrinų sulčių.

Papuošti:

šviežių braškių ir mėlynių,

vyšnių vaisių iš kompoto,

mėtų lapelių, žiedlapių.

Kiaušinių trynius su milteliniu cukrumi išsukite iki baltos masės, įspauskite citrinos sultis, suberkite nutarkuotą žievelę. Iki standžių putų išplakite baltymus, atsargiai sumaišykite su trynių mase. Lėtai įsijokite miltus, atsargiai išmaišykite. Paruoštą masę sukrėskite į riebalais pateptą kepimo skardą ir kepkite iki 160 °C įkaitintoje orkaitėje 30–40 min. Iškeptą atsargiai perpjaukite į du vienodus lakštus, apšlakstykite romu, patepkite džemu. Palikite pastovėti. Glajui išplakite baltymus su milteliniu cukrumi, įspauskite citrinų sulčių. Glajumi užpilkite tortą ir formuokite uogų kepurę. Išgriebtas iš kompoto vyšnias gerai nuvarvinkite, šviežias braškes perpjaukite perpus, sumaišykite kartu su mėlynėmis, viską apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. Išdėlioję ant torto, pabarstykite mėtų lapeliais ir žiedlapiais.

Braškės šokolade

Šokoladą sutrupinkite į mažą dubenėlį ir ištirpinkite kaitinamo vandens vonelėje. Nuplaukite braškes ir atskirai po vieną panardinkite į karštą šokoladą. Ištraukite, sudėkite ant popierinės servetėlės ir palikite, kol sustings šokoladas. Ką tik šokolade pamirkytas braškes galite pabarstyti susmulkintais riešutais, pabarstukais arba, kitame dubenėlyje ištirpinę truputį baltojo šokolado, liedami šaukšteliu pagražinti juodą šokoladą baltais ornamentais.


Šiame straipsnyje: mamos dienatortasreceptas

NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
ką nors idomesnio pasiūlyt?
VISI KOMENTARAI 1
  • Skelbimai
  • Pranešk
    naujieną
  • Portalo
    svečias
  • Klausk
    specialisto
  • Diskusijos
  • Orai
  • TV
    programa
  • Pažintys
  • Žaidimai
  • Horoskopai
  • Naujienlaiskis
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter

Galerijos

Daugiau straipsnių