Receptai, sušildysiantys net ir šalčiausią žiemą

  • Teksto dydis:

Atslinkus žiemai, neretai šildytis imame ne tik židinio ar radiatorių šiluma, bet ir arbatomis ar įvairiausiais kūną bei sielą sušildančiais patiekalais. Sutikite, dabar – tikrai ne tas laikas, kai norėtume maitintis vien salotomis, o žvarbūs vakarai itin tinka eksperimentams virtuvėje. Rekomenduojame keletą nesudėtingų ir šildančių patiekalų receptų. Išbandykite!

Aitriųjų paprikų troškinys

Reikės:

apie 700 g maltos jautienos,

2 saldžiųjų paprikų,

3 vidutinio dydžio svogūnų,

1 aitriosios paprikos,

2 skardinių konservuotų pupelių,

1 nedidelės skardinės juodųjų alyvuogių be kauliukų,

1 skardinės konservuotų smulkintų pomidorų,

stiklainio pomidorų padažo,

druskos, pipirų, aštrių mėsos prieskonių.

Maltą mėsą pakepinkite keptuvėje nedideliame kiekyje aliejaus, mentele suskaidydami į kuo smulkesnius gabalėlius, šiek tiek pasūdykite ir suverskite į didelį troškinti tinkamą puodą. Tuomet toje pačioje keptuvėje pakepinkite smulkiai sukapotus svogūnus, kol šie įgaus auksinį atspalvį, sudėkite smulkiai pjaustytas saldžiąsias paprikas ir aitriąją papriką, dar kelias minutes maišydami pakepinkite ir supilkite į puodą kartu su malta mėsa. Puodą dėkite ant vidutiniškai įkaitintos viryklės, iškart supilkite konservuotus pomidorus, pomidorų padažą, gerai išmaišykite ir uždengę puodą troškinkite 15–20 minučių. Kartkartėmis pamaišykite, kad troškinys neimtų svilti prie puodo dugno, jei reikia, įpilkite šiek tiek vandens. Sudėkite per pusę supjaustytas juodąsias alyvuoges, prieskonius ir vis pamaišydami pakepinkite keletą minučių. Prieš pat baigiant troškinti, supilkite vandeniu nukoštas pupeles, gerai išmaišykite, jei reikia dar pasūdykite ar pagardinkite prieskoniais, patroškinkite porą minučių. Troškinį patiekite su tarkuotu fermentiniu sūriu, grietine ir skrudintos duonos riekele.

Greita vištienos sriuba

Reikės:

maždaug 2 l vištienos sultinio,

kvapiųjų pipirų, poros lauro lapų,

4–5 vištos blauzdelių arba vienos vištos krūtinėlės,

2 bulvių,

2 morkų,

1 svogūno,

saujos šviežių bazilikų,

poros saujų šviežių arba šaldytų špinatų.

Užvirus sultiniui sudėkite nuluptą, tačiau nepjaustytą svogūną, kvapiuosius pipirus, lauro lapus. Sudėkite siauromis juostelėmis supjaustytas morkas ir kubeliais supjaustytas bulves, vištieną (jei gaminate su vištos krūtinėle, ją pjaustykite nedidelėmis juostelėmis) ir virkite maždaug 15–20 minučių. Jei gaminate su vištos blauzdelėmis, šias ištraukite iš puodo, nulupkite odelę, išimkite kaulus, susmulkinkite mėsą ir sudėkite atgal į sriubą. Baigiant virti, ištraukite svogūną, suberkite šviežius bazilikus bei špinatus ir ant nedidelės ugnies pavirkite dar porą minučių, kol žalumynai suminkštės.


Šiame straipsnyje: receptai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    9
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
  • Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės (receptai)

    Pavasarėjant pietums norisi nebe tirštų troškinių, o didelės lėkštės šviežių salotų su įvairiaspalvėmis naujo derliaus daržovėmis. Nors salotos tradiciškai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patieka...

    1
Daugiau straipsnių