Prieskoniais praturtinti garnyrai: apstulbins ir skoniu, ir aromatu

  • Teksto dydis:

Kone kiekvieną pagrindinį patiekalą papildo pasirinktas garnyras, padedantis atsiskleisti pagrindiniams patiekalo skoniams. Bulvių košė ir salotos – tikra tradicinės virtuvės garnyrų klasika. Tačiau ir šioje srityje naujovių ar tradicinių pasirinkimų variacijų netrūksta. Įdomiais ir originaliais, tačiau prie daugelio patiekalų tiksiančiais garnyrų receptais dalinasi ekspertas.

„Vienas svarbiausių garnyrų ingredientų – tai prieskoniai. Geras prieskonių pasirinkimas net ir visai paprastą ar įprastu tapusį patiekalą gali paversti, rodos, dar neragautu skanėstu. Tradiciškai tarp mūsų pirkėjų populiariausi įvairių rūšių pipirai, tačiau viso tinklo parduotuvėse pirkėjai gali rinktis ir iš dar daugiau nei 500 skirtingų pavadinimų prieskonių. Rekomenduoju juos naudoti saikingai, tačiau drąsiai mėginti naujus“, – dalinasi „Maximos“ maisto gamybos ekspertas Aidas Poleninas.

Naminis bolivinių balandų garnyras

Reikės: 350 g (pakelio) bolivinės balandos, aliejaus kepimui, poros skiltelių česnako, apie 200 g pievagrybių, 1 vnt. brokolio, pakelio (400 g) šaldytų žirnelių, sojų padažo bei persilado ar kitokių žolelių prieskonių.

„Bolivinės balandos kruopas išvirkite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite smulkintą česnaką, smulkintus pievagrybius, smulkintą brokolį bei šaldytus žirnelius. Nepamirškite pamaišyti, kad neprisviltų. Viskam iškepus apšlakstykite sojų padažu ir visą keptuvės turinį sumaišykite su išvirta bolivine balanda bei prieskoniais, tada išjunkite ugnį. Paruoštą garnyrą galite dar pagardinti citrinos sultimis“, – teigia A. Poleninas.

Bulvės su sūriu ir rozmarinu

Reikės: 8 vidutinio dydžio bulvių, pusės stiklinės išlydyto sviesto, žiupsnelio druskos ir pipirų, 2/3 stiklinės tarkuoto čederio sūrio, 1/3 stiklinės tarkuoto parmezano sūrio, žiupsnelio džiovintų rozmarinų, aitriųjų paprikų miltelių.

„Įkaitinkite orkaitę iki 220°C. Aštriu peiliu atsargiai įpjaukite bulves kuo plonesnėmis vertikaliomis skiltelėmis, neperpjaudami jų iki galo. Ištepę skardą aliejumi, įdėkite bulves, apšlakstykite ištirpdytu sviestu, paskaninkite druska ir pipirais. Kepkite bulves apie 50 min. arba tol, kol jos suminkštės. Galiausiai apibarstykite bulves įvairiais sūriais, aitriosios paprikos milteliais ir rozmarinu, ir pakepkite dar 5 min. tam, kad sūris išsilydytų. Skanaus!“, – pasakoja ekspertas.

Skrudinti avinžirniai

Reikės: 2 skardinių konservuotų avinžirnių, alyvuogių aliejaus, žiupsnelio jūros druskos, žiupsnelio saldžiųjų pipirų, žiupsnelio maltos ciberžolės ir aitriosios paprikos miltelių.

„Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Nuplaukite avinžirnius, nusausinkite ir sudėkite juos ant kepimo popieriaus. Skrudinkite orkaitėje apie 15 min. Ištraukite, apibarstykite druska, prieskoniais, apšlakstykite aliejumi. Įdėkite į orkaitę dar 15 min., tuomet išjunkite orkaitę ir luktelėkite dar 15 min. prieš patiekdami, mat taip avinžirniai taps dar traškesni“, – pataria A. Poleninas.


Šiame straipsnyje: prieskoniaigarnyrasreceptai

NAUJAUSI KOMENTARAI

  • Skelbimai
  • Pranešk
    naujieną
  • Portalo
    svečias
  • Klausk
    specialisto
  • Diskusijos
  • Orai
  • TV
    programa
  • Pažintys
  • Žaidimai
  • Horoskopai
  • Naujienlaiskis
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter

Galerijos

Daugiau straipsnių