- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Norintiems dieną praturtintini neįprastais skoniais, rekomenduojama pasigaminti raudonųjų kopūstų karį su antiena.
Reikės:
600 g raudonųjų kopūstų,
pusė ananaso,
3 raudonieji svogūnai,
30 g imbiero,
2 šaukštai aliejaus,
0,5 šaukšto žaliosios kario pastos,
2-3 šaukštai baltojo vyno acto,
50 ml apelsinų sulčių,
50 ml paukštienos sultinio,
5 šaukšteliai sojos padažo,
apie 500 g antyčių krūtinėlės (apie 2 vnt.),
4 šaukštai sviesto,
4 šaukštai medaus,
1 nubrauktas šaukštelis "Madras" kario
4 česnako skiltelės,
1 šaukštelis kalendros sėklų,
1 šaukštelis nemaltų juodųjų pipirų,
250 g basmati ryžių,
druskos, maltų pipirų.
Gaminimas. Pašalinus kopūsto išorinius lapus ir kotą, daržovę padalinti į keturias dalis ir supjaustyti šiaudeliais. Nuvalytą imbiero šaknį sukapoti smulkiai, o svogūną – stambiai. Ananasą nulupti, pašalinus kietąją šerdį trečdalį vaisiaus susmulkinti labai smulkiai, likusią - supjaustyti maždaug graikiško riešuto dydžio kubeliais. Svogūnus kepti aliejuje, kol jie taps skaidrūs. Į keptuvę sukrėsti kopūstus, imbierą ir smulkiai supjaustytą ananasą, pakaitinti dar 10 min. Tuomet pridėti kario pastos, supilti actą ir pakaitinti dar 5 min. Galiausiai supilti apelsinų sultis, sultinį, kopūstus paskaninti 3 šaukštais sojų padažo ir, vis pamaišant, troškinti ant vidutinio stiprumo ugnies (geriausia – uždengus dangčiu). Po 15 minučių nuimti dangį ir patroškinti dar 25 min. Jei išgaruoja per daug skysčio, šliukštelėti sultinio. Tuo tarpu nuo antienos nulupti odelę, pastarąją susmulkinti, paskaninti druska, apkepti (nepilant papildomų riebalų), išgriebti ant virtuvinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius. Kitoje keptuvėje pašildyti 2 šaukštus sviesto ir 2 šaukštus medaus, į mišinį sukrėsti didžiuosius ananaso gabaliukus – apkepti ant vidutinio stiprumo ugnies, kol vaisus šiek tiek paruduos. Nuėmus keptuvę nuo ugnies, pabarstyti kariu, išmaišyti. Prieskonių trintuvėje sutrinti kalendrą ir 1 šaukštą pipirų. Šiuo mišiniu paskaninti nedideliais pailgais gabalėliais supjaustytą antieną. Keptuvėje, kur kepė odelės, apkepti griežinėliais supjaustytą česnaką, išgriebti ir taip pat nuvarvinti. Likus 10 min. iki serviravimo išvirti ryžius, tuo tarpu apkepti mėsą, paskaninti 3 šaukštais sojos padažo ir išmaišyti. Kopūstų troškinį paskaninti 2 šaukštais medaus ir 2 šaukštais sviesto, sojos padažu, pipirais. Į daržoves suberti apkeptą mėsą, išmaišyti ir trumpai pakaitinti. Serviruoti dubenėliuose, kopūstų karį dedant ant ryžių. Ant viršaus sudėti ananaso gabaliukus, apibarstyti anties odelių spirgučiais ir kepintu česnaku.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...
-
Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...
-
Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai2
Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...
-
Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?1
Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...
-
Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės (receptai)1
Pavasarėjant pietums norisi nebe tirštų troškinių, o didelės lėkštės šviežių salotų su įvairiaspalvėmis naujo derliaus daržovėmis. Nors salotos tradiciškai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patieka...
-
Dietistė V. Uzielė: sveikas maistas – geresnio gyvenimo sau palinkėjimas (receptai)14
„Sveika mityba yra daugiau nei maistas, daugiau nei žinojimas, ką valgyti. Tai gyvybė, sveikata, meilė sau ir savo kūnui ir ramybė jame“, – sako instagramo paskyroje „viki.heal“ rašo dietistė ir gyvensenos medicinos ...
-
Patiekalai įsimylėjusiems: piniginei draugiškas romantiškas vakaras1
Šv. Valentino dieną norisi ypatingomis vaišėmis palepinti mylimuosius. Tik nebūtina tai daryti prabangiame restorane – romantišką vakarą puikiai ir pernelyg neišlaidaujant galima praleisti namuose, drauge smagiai gaminant...
-
Kai susipina aistra gaminti ir noras dalintis (receptai)
Edita Guščienė, kaip ir daugelis moterų, maisto gaminimu susidomėjo ištekėjusi. Ji neabejoja, kad ir šiuo metu sostinėje studijuojanti dukra, atėjus laikui, panirs į skonių paieškas. Tad su meile kaupia patarimus savo feisb...
-
Patiks visai šeimai: greitai, sočiai, nebrangiai (receptai)4
Dažnai sukame galvą, kaip pamaitinti vyrą ir vaikus per ilgai negaištant prie viryklės ir pernelyg neišlaidaujant. Atsakymą į klausimą, ką gaminti, galima rasti pasidarius į konservų atsargų. Verdami be mėsos, tačiau tikrai pasotinan...
-
Maisto gamyba vienkiemio gyventojai – tarsi meditacija (receptai)2
Vienkiemyje Vilniaus rajone prieš kelerius metus su vyru Vaidotu apsigyvenusi Eliza Bielinė sako grįžti gyventi į miestą nebegalvojanti. O kadangi didžiausias jos hobis yra maistas – labai mėgsta tiek valgyti, tiek gaminti, – ėmė da...