Prancūziški pyragaičiai žavi pasaulį: atgaivino seną receptą | KaunoDiena.lt

Prancūziški pyragaičiai žavi pasaulį: atgaivino seną receptą

  • Teksto dydis:

Prancūzijos Lilio miestas garsėjo barokine architektūra. Tačiau tik iki tol, kol neatsirado pyragaičiai Merveilleux. Kurį laiką iš šio miesto kilęs gardėsis buvo nepelnytai laikomas senamadišku, kol prancūzų konditeris Federicas Vaucamps`as nepasitelkė senovinio recepto ir ėmė eksportuoti pyragaičius į įvairias pasaulio šalis. Šis desertas išsiskiria tuo, kad yra labai lengvas.

 

Šis desertas išsiskiria tuo, kad yra labai lengvas.

Merveilleux pagaminami, kai baltymai išsukami su cukrumi ir iškepami morengai. Tuo metu išplakama grietinėlė. Galiausiai ant morengo dedama plaktos grietinėlės ir viskas apvoliojama maltuose riešutuose arba šokolado drožlėse.

F. Vaucamps`as turi vieną patarimą: svarbiausia jausti, kiek plaktos grietinėlės dėti tarp morengų, mat jei jos bus per daug, pyragaitis išsiskirs.

Išsamiau – reportaže.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

  • Skelbimai
  • Pranešk
    naujieną
  • Portalo
    svečias
  • Klausk
    specialisto
  • Diskusijos
  • Orai
  • TV
    programa
  • Pažintys
  • Žaidimai
  • Horoskopai
  • Naujienlaiskis
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter

Galerijos

Daugiau straipsnių