Magiškam Helovino stalui papuošti – juodi, lietuviški ledų gamintojų burtai

  • Teksto dydis:

Ruošiatės Helovino vakarėliui, tačiau nepavyksta rasti reikiamo šventės akcento? Lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“ kartu su savo partneriu – vienu didžiausiu lietuviškų ledų gamintojų „Dadu“ – pristato įmantrius „ledų burtus“ – juodus vanilinius ledus pavadinimu „Moonlight“ su vyšnių įdaru.

„Prieš keletą mėnesių socialinės medijos mirgėjo naujiena ledų rinkoje – nedidelės ledainės visame pasaulyje pradėjo gaminti išskirtinę naujovę – juodus ledus. Ir pasaulyje, ir Lietuvoje produktas sulaukė neįtikėtino susidomėjimo, tiesa, originalią naujieną buvo galima surasti vos vienoje kitoje ledainėje ir tai, tik didmiesčiuose, o socialiniais tinklais ne taip aktyviai besinaudojantys, apie tokius ledus galėjo ir visai nesužinoti. Būtent tada mums ir kilo mintis sukurti savitą lietuviškų juodų ledų variantą, kuriuos pirkėjai galėtų rasti kiekvienoje parduotuvėje“, – sako Algirdas Gauronskis, prekės ženklą „Dadu“ valdančios bendrovės „Vikeda“ generalinis direktorius.

Gastronominiame pasaulyje neįprasta ir pakankamai retai naudojama juoda spalva naujuosius „Dadu“ „Moonlight“ ledus nuspalvina išskirtinis ingredientas – augalinė anglis. „Tačiau patys ledai – vanilės skonio. Jį dar praturtina ir spalvų įneša sodrus vyšnių įdaras. Išbandę ne vieną dešimtį įdaro variantų, pasirinkome būtent šį“, – pasakoja A. Gauronskis.

Išskirtinis produktas buvo kuriamas ir tobulinamas daugiau nei 4 mėnesius. A. Gauronskio teigimu, šio proceso metu sudėtingiausiu dalyku tapo tarpusavyje derančių, subalansuotą skonį, malonų kvapą ir kartu originalią produkto išvaizdą sukuriančių ingredientų paieška bei suderinimas. 

„Kita svarbi užduotis mūsų technologams buvo ir ta, jog pagrindine žaliava išliktų šviežias, nenugriebtas pienas. Todėl dabar net apie 40 proc. mūsų sukurtų juodų ledų sudėties ir sudaro būtent toks svarbus ingredientas – šviežias, lietuviškas, nenugriebtas pienas. Be skonio ir produkto kokybės nemažai dėmesio skyrėme ir estetikai. Juodus ledus pirkėjai atpažins iš subtilios juodos ir auksinės spalvų pakuotės. Valgys – rankoje laikydami tvirtą vaflinį ragelį“, – dalinasi A. Gauronskis.

Nors vasarą ledų nuperkama vidutiniškai net 7 kartus daugiau nei žiemą, šaltuoju metų laikotarpiu pirkėjai ieško įdomesnių, įvairesnių skonių.

Vanilinis ledų skonis – lietuvių itin mėgstamas. Jei lietuviai renkasi vientiso skonio ledus, dažniausiai ir įsigyja vanilinius ar kakavinius. Tokių ledų per metus vidutiniškai nuperkama daugiau nei 16 mln. porcijų. Tradicinių skonių ledai ne tik perkamiausi, bet ir pigiausi – jų kainos prasideda vos nuo 0,12 euro centų.

***

Sezono naujiena – juodi, vyšnių ir vanilės skonio ledai, kuriuos gamina lietuvių bendrovė.

  Juodą spalvą naujiesiems ledams suteikia išskirtinis ingredientas – augalinė anglis.

 Atvėsus orams lietuviai vidutiniškai suvalgo 7 kartus mažiau ledų, tačiau dairosi originalesnių pasirinkimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

  • Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? (receptai)

    Pavasaris ištraukė mus iš namų į sužaliavusią gamtą, tad ne vienas jau atidarė ir grilinimo sezoną – juk lauke gaminti ir valgyti visada skaniausia. Tiesa, norit šeimą nustebinti įspūdingesniu kepsniu, reikia iš ank...

    1
  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    9
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
Daugiau straipsnių