Kulinarijos studijos savininkė: maisto gamyba turi trukti 5 minutes

  • Teksto dydis:

Maisto gaminimas neturi jokių taisyklių ir normų. Maistas turi būti lengvas kūnui ir lengvai pagaminamas, nesugaištant tam daugiau nei 5 min. Taip sako Izraelio kulinarė Miri Koss, sveikatos šaltinio mityboje pradėjusi ieškoti sunkiai susirgus jos vyrui. Šiandien ji turi nuosavą kulinarijos studiją, kur pristato naująją Izraelio virtuvę ir moko žmones gaminti sveikai.

„Žmonės turi suprasti, kad gaminant maistą nėra jokių taisyklių. Kaskart žmonės klausia, kiek šaukštų ingredientų reikia dėti į patiekalą. Pamirškite šaukštus, būkite natūralūs: įdėkite truputį ir paragaukite“, – aiškina kulinarė.

Anot M. Koss, į maistą nereikia dėti cukraus, maisto nereikia kepti aliejuje – viskas turi būti šviežia ir natūralu. Svarbiausia virtuvėje turėti kokybiško alyvuogių aliejaus, jūros druskos, šiek tiek pipirų ir citrinos – to pakaks bet kuriam patiekalui pagardinti.

„Žmones tiesiog apsėdęs nerimas dėl svorio, todėl negalima skaičiuoti kalorijų. Jei valgai daug daržovių, nejauti ypatingo potraukio cukrui. Kai imi maitintis intuityviai, svoris nukrenta savaime ir ateina gyvenimo džiaugsmas. O jei vis dėlto nuspręsite pasivaišinti pyragu, valgykite, kiek telpa. Tik vėliau nepamirškite išgerti žaliųjų kokteilių“, – pataria kulinarijos studijos savininkė.

Plačiau – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Stilius“.


Šiame straipsnyje: maistasmaisto gamybaMiri Koss

NAUJAUSI KOMENTARAI

dar viena

dar viena portretas
pradės aiškins kaip lietuviams valgyti. Geriau aiškinkit savo izraelyje o mes pavalgysim skanios riebios kiaulienos su bulvytėm ir rūkytus lašinukus su svogunu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

  • Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? (receptai)

    Pavasaris ištraukė mus iš namų į sužaliavusią gamtą, tad ne vienas jau atidarė ir grilinimo sezoną – juk lauke gaminti ir valgyti visada skaniausia. Tiesa, norit šeimą nustebinti įspūdingesniu kepsniu, reikia iš ank...

    1
  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    9
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
Daugiau straipsnių