Kokoso pyragaičių receptas

  • Teksto dydis:

Prabangūs burnoje tirpstantys kokoso pyragaičiai – ypatingoms progoms! Receptas su nuotraukomis.

Sudėtinės dalys:

Baltasis šokoladas, 200 g

Cukrus, 1 stiklinė

Sviestas, 1 stiklinė

Kiaušinis, 5 vnt.

Kokoso drožlės, 1 stiklinė

Miltai, 2/3 stiklinės

Vanilinis cukrus, 1 a. šaukštelis

Druska, pagal skonį

Gaminimas:

Taigi pirmiausia reiktų pasmulkinti kokoso drožles. Teko matyti, kad pirmiausia drožles gerai išmirko vandenyje (3-4 val.), tuomet su tuo pačiu vandeniu mala el.smulkintuvo inde, nukošia ir nokoštas drožles dar kartą permala, tuomet paskleidžia kepimo formoje ir džiovina (orkaitėje, įkaitintoje iki 90°C temperatūros). Taip šįkart dariau. Tačiau jeigu drožles malsite visai jų nemirkę – nesuklysite, manyčiau, rezultatas bus labai labai panašus.

Tuo tarpu peiliu pasmulkiname baltą šokoladą, beriame į dubenį, sumaišome jį su kambario temperatūros sviestu ir pašildome virš verdančio vandens, išmaišome. Į šiltą šokolado masę suberiame cukrų, vanilinį cukrų ir išmaišome, leidžiame cukrui ištirpti (keletą minučių).

Atskirame dubenyje, kuriame suksime visą kokoso pyragaičių tešlą, išplakame 5 kiaušinių baltymus (ne iki putų!), supilame baltojo šokolado masę, sudedame smulkintas kokoso drožles. Elektriniu plaktuvu arba šluotele gerai išmaišome. Pagardiname žiupsneliu druskos, padedančios atsiskleisti kitiems skoniams. Beriame nuo pusės iki dviejų trečdalių stiklinės miltų (priklausomai kaip atrodys tešla, o ji turi likti gan skystoka). Išmaišome paskutinį kartą ir supilame kokosinių pyragaičių masę į kepimo formą, išklotą sviestiniu popieriumi. Dedame į orkaitę kepti apie 40 min. 180°C temperatūroje. Iškepus pyragui, leidžiame jam atvėsti ir tuomet supjaustome į kvadratinius pyragaičius. Skanaus!


Šiame straipsnyje: receptaskokosaspyragasdesertas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    9
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
  • Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės (receptai)

    Pavasarėjant pietums norisi nebe tirštų troškinių, o didelės lėkštės šviežių salotų su įvairiaspalvėmis naujo derliaus daržovėmis. Nors salotos tradiciškai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patieka...

    1
Daugiau straipsnių