Kokį desertą reikėtų valgyti vilkint tik bikiniu? (receptai)

  • Teksto dydis:

Šį šventinį Trijų Karalių šeštadienį „Gardu Gardu“ laidos virtuvėje Gian Luca Demarco pasidalins šios šventės šventimo tradicijomis Italijoje, o Ali Gadžijevas apgailestaus, kad Lietuvoje tokių tradicijų nėra.

Šmaikštusis kulinarijos šefas šeštadienį 9.30 val. per TV3 papasakos, kad Italijoje per Tris Karalius ateina Kalėdų senio žmona ir geriems vaikams palieka kojinę, prikimštą įvairiausių gardėsių, o blogiems vaikams – kojinę, prikimštą anglių.

Gian Luca šmaikštaus, kad norėjo gaminti įdarytą kojinę, bet kadangi tinkamos nerado, pagamins įdarytą papriką. O Ali papasakos, kad yra girdėjęs, jog per Tris Karalius diena jau tampa 15 minučių ilgesnė ir įkvėptas to pradžiugins visus žiūrovus, išsiilgusius saulės: iškeps Karibais kvepiantį kokosinį biskvitą su sviestinio kremo pertepimu. Geros nuotaikos nestokojantis Gian Luca užsimins, kad gal ir gaminti desertą reikėtų apsirengus tik bikiniu. Ali pasiūlys bent jau valgyti šį skanėstą vilkint tik bikiniais.

Kokosinis biskvitas su sviestinio kremo pertepimu

Reikės:

Biskvitui:

200 g kokoso drožlių

120 g cukraus pudros

60 g miltų

320 g kiaušinių baltymų masės (arba 11 kiaušinių baltymų)

 250 g cukraus

Kremui:

240 g vandens

260 g cukraus

1 valg. š. vanilinės cukraus pudros

 240 g kiaušinių trynių masės (arba 12 kiaušinių trynių)

 600 g sviesto

 50 g romo.

Gaminimas. Baltymus išplakti kartu su cukrumi iki standžių putų. Miltus, kokoso drožles ir cukraus pudrą permalti elektriniu smulkintuvu. Permaltus birius produktus suberti į išplaktus baltymus ir atsargiai iš lėto išmaišyti. Pagal galimybes kepti atskirose formose du biskvitus arba vieną ir po to atvėsusį perpjauti į dvi dalis. Pašauti į iki 180°C įkaitintą orkaitę kepti 20 minučių.

Užvirti vandenį su cukrumi. Trynius išplakti su cukraus pudra. Po truputį per kelis kartus užvirusį vandenį supilti į išplaktus trynius ir be perstojo maišyti. Tada gautą masę supilti atgal į prikaistuvį, padėti ant ugnies ir nuolat maišyti, bet neužvirti. Kaitinti maždaug iki 85°C. Nukelti nuo ugnies ir atvėsinti iki 30°C. Tada į masę po truputį dėti kambario temperatūros sviestą ir nuolat maišyti, kol pasidaro vientisa kreminė masė. Įpilti romo ir vėl permaišyti. Gauta mase pertepti biskvito lakštus ir atvėsinti šaldytuve 10–15 minučių. 

Įdaryta paprika

Reikės:

300 g kiaulienos faršo

4 vidutinės paprikos

1 kiaušinis

100 g grietinėlės

100 g tarkuoto parmezano sūrio

 1 skiltelė česnako

  Druska

  Pipirai

  1 arb. š. kiaulienos prieskonių

  Rūkytas alyvuogių aliejus.

Gaminimas. Paprikas nuplauti ir nupjauti „kepurėles“ ties koteliu. Išskobti vidų, įtrinti jį druska ir apversti, kad išbėgtų skystis. Į faršą įmušti kiaušinį, įberti didžiąją dalį tarkuoto parmezano sūrio, supilti grietinėlę, suberti smulkintą česnaką, kiaulienos prieskonius, įdėti druskos pagal skonį ir viską gerai išmaišyti. Užpildyti paprikas mėsos įdaru ir sustatyti kepimo inde. Apibarstyti likusiu parmezano sūriu ir pašauti į iki 180°C įkaitintą orkaitę. Kepti 40-60 minučių, priklausomai nuo paprikų dydžio. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos, uždėti „kepurėles“. Iškepusias paprikas patiekti apšlakstytas rūkytu alyvuogių aliejumi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių