Kepta vištiena su rikota ir graikiniais riešutais

  • Teksto dydis:

Jaunasis kulinaras Paulius Strasevičius šiandien siūlo pasigaminti vištienos su graikiniais riešutais.

Reikės:

1 kg vištienos filė;

180 g rikotos sūrio;

žiupsnelio šviežio čiobrelio;

3 šaukštų alyvų aliejaus;

1 šaukšto sviesto;

3 česnako skiltelės;

2 saujos špinatų;

Saujelės graikinių riešutų;

Prieskoniai: druska, pipirai, raudonosios paprikos, karis ir universalūs prieskoniai vištienai;

Gaminimas:

1. Pasiruošiame vištieną. Apibarstome ją druska, pipirais ir marinuojame tol, kol padarysime rikotos užtepą vištienai;

2. Rikotą sudedame į indą ir sumaišome su susmulkintais čiobreliais. Dedame druskos ir pipirų. Nepamirškite paragauti, ar nieko netrūksta;

3. Nuo vištienos atsargiai nulupame odelę ( tačiau ne iki galo). Tepame ant mėsos rikotos užtepą ir uždedame odelę. Tą patį padarome su visais vištienos gabaliukais. Tuomet apibarstome priekoniais;

4. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių. Vištieną dedame į kepimo indą ir pilame aliejuje. Tuomet įdedame česnako;

5. Dedame į orkaitę ir kepame apie 30min.;

6. Kol vištiena kepa, peiliu susmulkiname riešutus ir špinatus. Po 30 min kepimo į kepimo indą ant vištienos sudedame špinatus ir riešutus.Kepame dar 5min.;

7. Traukiame iš orkaitės ir patiekiame vištieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

  • Skelbimai
  • Pranešk
    naujieną
  • Portalo
    svečias
  • Klausk
    specialisto
  • Diskusijos
  • Orai
  • TV
    programa
  • Pažintys
  • Žaidimai
  • Horoskopai
  • Naujienlaiskis
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter

Galerijos

Daugiau straipsnių