Į Austriją emigravusi žurnalistė dalijosi kulinarijos paslaptimis

Sausainiai, pyragai ir austriškas varškės pyragas, dar vadinamas štrudeliu. Austrijoje gyvenanti lietuvių žurnalistė Daiva Trečiokaitė Vilniuje pristatė savo kulinarijos knygą, kurioje suguldyti šių skanumynų receptai.

Prieš kelioliką metų į Austriją gyventi išvykusi žurnalistė portalo 1kaunodiena.lt žurnalistams pripažino, kad pirmas dalykas, kuris ją sužavėjo šioje šalyje, buvo kulinarija. Tai įvyko prieš pat Kalėdas.

„Aš atvažiavau gyventi į Austriją, ir pirmas mane sužavėjęs dalykas buvo kalėdiniai sausainiai. Nuo jų aš ir pradėjau gaminti“, – pasakojo kulinarijos meną įvaldžiusi žurnalistė.

Pasak pašnekovės, gaminti jai padėjo ir tai, kad ji pati yra mama, daug laiko praleisdavo namie ir todėl turėjo progos tobulinti savo įgūdžius.

„Visus pyragus, sausainius ir kitus gardumynus, aprašytus knygoje, esu pati gaminusi. Ir ne viena kartą. Galiu pasakyti, kad kiekvienas gali išbandyti receptus, tereikia tiksliai laikytis instrukcijos ir šiek tiek įgusti. Svarbu nepamiršti, kad konditerija – tai tikslusis mokslas. Čia negalima per daug improvizuoti“, – aiškino D. Trečiokaitė.

Dar vienas svarbus dalykas – švieži ir tik aukščiausios kokybės produktai. Be jų visas darbas gali nueiti perniek.

„Austrijoje yra daug produktų, kurie geresni nei pas mus. Pavyzdžiui, miltai. Jie gali didžiuotis miltais, nes pas juos kita klimato zona. Taip pat neverta tikėtis gerų pyragų, jei vietoj aukščiausios kokybės sviesto bandysite dėti margariną“, – patarė knygos autorė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Andrejau

Andrejau portretas
Žurnalistė dalijosi ne kulinarijos, o konditerijos paslaptimis :)
VISI KOMENTARAI 1
  • Skelbimai
  • Pranešk
    naujieną
  • Portalo
    svečias
  • Klausk
    specialisto
  • Diskusijos
  • Orai
  • TV
    programa
  • Pažintys
  • Žaidimai
  • Horoskopai
  • Naujienlaiskis
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter

Galerijos

  • Receptas Valentino dienai: šokoladinis desertas su avokadu
    Receptas Valentino dienai: šokoladinis desertas su avokadu

    Valentino diena be šokolado neįsivaizduojama. Tam pritaria ir maisto tinklaraštininkė bei kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė, šiai progai siūlanti nesudėtingą deserto receptą ...

    1
  • Kaip dar galima panaudoti cinamoną?
    Kaip dar galima panaudoti cinamoną?

    Cinamono, ko gero, galima rasti kiekvieno lietuvio namuose, tačiau šį prieskonį dažniausiai naudojame tik maisto patiekalams gardinti. LSMU profesorius Alvydas Unikauskas atskleidžia kelis cinamono panaudojimo būdus. ...

    1
  • Receptai, sušildysiantys net ir šalčiausią žiemą
    Receptai, sušildysiantys net ir šalčiausią žiemą

    Atslinkus žiemai, neretai šildytis imame ne tik židinio ar radiatorių šiluma, bet ir arbatomis ar įvairiausiais kūną bei sielą sušildančiais patiekalais. Sutikite, dabar – tikrai ne tas laikas, kai norėtume maitintis vien sa...

  • Sveikesnis maistas vaikams: naudingi receptai
    Sveikesnis maistas vaikams: naudingi receptai

    Ugdymo įstaigos bendruomenės tėvelius, personalą ir virėjas moko, kaip paruošti maistą, kad būtų ne tik skanu, nebrangu, bet ir sveikatai palanku. Maisto technologė Raminta Bogušienė dalijasi sveikatai palankesniais receptais. ...

  • Rafinuoto aliejaus nauda sveikatai – menkavertė <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Rafinuoto aliejaus nauda sveikatai – menkavertė (receptai)

    Turbūt kiekvienoje virtuvėje rastume augalinio aliejaus. Skirtingos jo rūšys yra ir daugelio maisto produktų sudėtyje. Augaliniai aliejai vertinami ne tik dėl jų maistinės vertės, bet ir universalaus panaudojimo, be to, jų įvairovė rinkoje l...

    1
  • Organizmo gelbėtojas žiemą – šakninės daržovės
    Organizmo gelbėtojas žiemą – šakninės daržovės

    Keičiantis sezonams kinta ir mūsų mityba, ypač šaltuoju metų laiku. Šviežius vaisius ar daržoves vis dažniau pakeičia sotesni, kaloringesni maisto produktai. Tačiau gydytoja dietologė Eglė Kliukaitė skatina nepamiršti pasaulio...

  • Nuo gripo sergsti sotus ir sveikas maistas <span style=color:red;>(receptas)</span>
    Nuo gripo sergsti sotus ir sveikas maistas (receptas)

    Gripu serga dvigubai daugiau žmonių nei pernai tuo pačiu metu.  Negana to, visiems pažįstama liga gali sukelti sunkių komplikacijų ir jau šiemet pasiglemžė ne vieną gyvybę. ...

    2
  • Miltų įvairovė leidžia gaminti sveikiau <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Miltų įvairovė leidžia gaminti sveikiau (receptai)

    Jei kažkada ruošiant miltinius patiekalus tekdavo apsiriboti kvietiniais ar ruginiais miltais, šiandien jų galime rasti pačių įvairiausių. Mitybos specialistė Evelina Pleterienė teigia, kad įprastinis požiūris į miltus kardinaliai kei...

    2
  • Po sočių švenčių – lengvi ir maistingi pietūs
    Po sočių švenčių – lengvi ir maistingi pietūs

    Po gausių žiemos švenčių vaišių siūloma pasigaminti salotas. Receptą pristato karšto maisto užkandinės-baro „The Great Tit“ virtuvės šefas Domas Sikorskis. ...

  • Draugams – netikėtas tortas su burokėliais
    Draugams – netikėtas tortas su burokėliais

    Jei Naujuosius metus planuojate sutikti namie ir nežinote, kuo nustebinti svečius, siūlome pagaminti naujametinį desertą – tortą su burokėliais ir serbentų uogiene. ...

Daugiau straipsnių