Humoristo J. Jankevičiaus rytas – omletas ir originalūs desertai (receptai)

  • Teksto dydis:

Šį šeštadienį nuotaikingoje TV3 ryto laidoje „Gardu Gardu“ svečiuosis lietuviško humoro sunkiasvoris Justinas Jankevičius.

Anksčiau aštuonis, devynis kavos puodelius per dieną išgerdavęs Justinas santūriai užsisakė espreso puodelį ir su pasimėgavimu ragavo virtuvės šefo Deivido Praspaliausko iškeptą išskirtinio skonio omletą. Taip prasidėjo šmaikščių, bet kartu ir nuoširdžių įžvalgų kupinas kulinarinės bei humoristinės improvizacijos meistrų pokalbis.

Sąžiningai prisipažinęs, kad svečius namuose vaišintų pica ir desertui taip pat užsakytų picą, Justinas lengvai leidosi įkalbamas sukurti originalų desertą bei paslapčia prisipažino: „Dievinu pieniškas dešreles ir tik jas galėčiau valgyti iki gyvenimo pabaigos“. Pagautas entuziazmo humoristas pagauliai dalinosi svajone, kaip atidarys nuosavą pieniškų dešrelių parduotuvę.

Už pripažinimą ir galimybę dirbti mėgstamą darbą, humoro laidų numylėtinis dėkojo pilnoms salėms žiūrovų, kurios rinkosi į praėjusio sezono populiariausią humoro šou „Buvusių moterų reikalai“. „Niekados nebuvo dviejų vienodų pasirodymų, taip pat kaip nebūna tokių pačių pagal vieną recepto idėją pagamintų patiekalų“ – improvizacijos meno galią profesinėje veikloje pripažino J. Jankevičius.

„Gardu Gardu“ – šeštadieniais 9.30 val. per TV3.


Omletas

* 4 kiaušiniai, 

* 15 g greito paruošimo sorų košės „Nominal“, 

* žiupsnelis druskos,

* žiupsnelis pipirų,

* 3 konservuotos cukinijų juostelės, 

* 3 saulėje džiovini pomidorai, 

* 40 g fetos sūrio, 

* rukolos ,

* garstyčių daigai, 

* svogūnų laiškai, 

* alyvuogių aliejus.

Į dubenį įmušti kiaušinius ir šiek tiek juos paplakti. Suberti greito paruošimo sorų košę, druską ir pipirus. Viską gerai išplakti. Į įkaitintą keptuvę supilti paruoštą kiaušinių ir sorų košės masę. Apkepti vieną pusę ir omletą apversti. Tada ant jo sudėti konservuotų cukinijų juosteles, džiovintus pomidorus, užbarstyti fetos sūriu. Omletą sulenkti per pusę ir įdėti į lėkštę. Papuošti rukolos lapeliais, garstyčių daigais, smulkintais svogūnų laiškais bei pagardinti šlakeliu alyvuogių aliejaus.

Avietės su karšto šokolado padažu

* 100 g juodojo šokolado,

* 25 g karčiojo šokolado,

* 375 g grietinėlės,

* 15 g lazdynų riešutų pastos,

* žiupsnelis druskos,

* šviežių aviečių,

* juodųjų balzaminio acto ikrų,

* mėtos šakelė.

Grietinėlę užvirti ir į ją sudėti šokoladą, riešutų pastą bei berti žiupsnelį druskos. Pakaitinti, kol šokoladas ištirps. Į desertinį indelį ar taurelę sudėti avietės, užpilti karštu šokoladu ir papuošti balzaminio acto perlais bei mėtos šakele.

Sveikatos kokteilis

* 50 g aviečių tyrės „Ravifruit“,

* 50 g vyšnių tyrės „Ravifruit“,

* šlakelis vandens,

* žiupsnelis krapų,

* saujelė rukolų.

Į trintuvo indą supilkite tyres bei vandenį. Sudėkite žalumynus. Viską susmulkinkite. Paprastai puikus kokteilis širdies ir kraujotakos sustiprinimui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

hasa

hasa portretas
leiskit pailseti nuo tokiu slyksciu nepraustaburniu
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių