Ėriukas su pavasarį karaliaujančiais žaliaisiais šparagais (receptas)

Viena vertingiausių pavasarinio sezono daržovių šparagai, kažkada nepatikliai vertinti dėl keistos išvaizdos, šiuo metu gauna ypatingą virtuvės šefų dėmesį. Mažai kalorijų, tačiau daugybę naudingų medžiagų turinti daržovė kulinarijos ekspertų traukiama į karališkų produktų sąrašus. Šioje stiebinėje daržovėje gausu augalinių baltymų, kalio, cinko, geležies, A, B, C ir kitų grupių vitaminų, todėl tikro skonio gurmanai pavasario pabaigoje nepraleidžia progos pasimėgauti šviežiais šparagais.

Šparagų savybes vertinantis šefas Marc d'Erceville, pavasariniuose virtuvės vakarėliuose kviečia pasigardžiuoti ėriuko kepsniu su medumi ir žolelėmis, patiekamu su lėtai svieste apvirtais šparagais.

Reikės (4 asmenims):

Mėsa;

800g ėrienos šonkaulių su mėsa;

2 valgomieji šaukštai sviesto (filtruoto arba ghi, kad nesudegtų);

Šparagų garnyras;

2 ryšulėliai žalių šparagų;

100g filtruoto sviesto;

1 citrinžolė (naudosime perpjautą išilgai į 4 dalis);

Lauro lapai (4 vnt.);

Druska;

Žolelių džiuvėsėliai;

150g smulkintų džiuvėsėlių;

30g šviežių petražolių;

15g šviežių levandų;

15g šviežių čiobrelių;

15g šviežių raudonėlių;

2 valgomieji šaukštai sviesto;

Druska;

Juodieji pipirai;

Gaminimo procesas:

1) Šparagus sudedame į kepimo popierių ir surišame. Į tirpintą sviestame įdedame lauro lapų, citrinžolę ir įstatome šparagus. Lėtai juos troškiname 1 arba 1,5 valandos. Su šaukštu šiek tiek vis paskirstant sviestą ir pakeliant link šparagų viršaus. Šparagų apačia turi būti lengvai apskrudusi, o viršūnė žalia.

2) Mėsą ištraukę iš šaldytuvo palaikome bent 30 min. kambario temperatūroje. Ėrienos gabalėlius pasūdome ir pabarstome pipirais iš abiejų pusių. Kad išlaikytume visus mėsos skonius ir sultingumą, gaminsime ne visai įprastu būdu. Pirmiausia apkepame gabalėlius keptuvėje (ant įkaitinto aliejaus ir filtruoto sviesto) po 1 min. Iš abiejų pusių, pradėdami nuo skūros pusės. Tuomet dedame į iki 80 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame 90 minučių. Kai mėsa paruošta, palaikome ją 15 minučių folijoje, kad ji išlaikytų šilumą ir būtų minkštesnė.

3) Sumaišome (su blenderiu) džiuvėsėlius, šviežas žoleles ir sviestą iki vientisos masės.

Turite mėgstamą receptą? Dažnai tenka gaminti? Siųskite savo receptus su nuotraukomis el. pašto adresu: receptas@diena.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zenonas

zenonas portretas
ir ką tau blogo padarė tas ėriukas, kad siūlai jį suvalgyti, kanibale
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių