Duoną „prikelkite“ moderniam gyvenimui (receptai)

  • Teksto dydis:

Duonos gaminius įprasta patiekti kaip priedą prie sriubos ar salotų, kiek neįprasčiau, kai ji virsta pagrindiniu ingredientu.

Nors kai kuriems duona gali atrodyti pernelyg paprastas ir netgi nuobodus gaminys, mes siūlome pažvelgti naujomis akimis ir šaldytą duoną, kurią rasite prekybos centrų šaldikliuose, prikelti naujam, nenuobodžiam ir išskirtiniam gyvenimui – duona užšaldyta, kad būtų karšta, užšaldyta, kad jūsų namuose gimtų patiekalai, kuriuos drąsiai vadinsite meno kūriniais.

PRANCŪZIŠKAS BATONAS SU SŪRIO PADAŽU

Jums reikės:

100 g tarkuoto fermentinio sūrio

100 g tarkuotos mocarelos

5 g kukurūzų krakmolo

1 skiltelės česnako

½ šaukštelio džiovintų žolelių

100 g pieno

1 prancūziško batono su česnakiniu įdaru

Gaminimas:

Puode sumaišykite sūrius, krakmolą ir pieną.

Įtarkuokite česnaką ir suberkite džiovintas žoleles.

Nuolat maišydami kaitinkite, kol masė taps vientisa.

Paruoštą sūrio mišinį supilkite į serviravimo indą ir patiekite su laužytu prancūzišku batonu.

SKREBUČIAI SU ANČIUVIAIS IR MANGŲ-POMIDORŲ SALOTOMIS

Jums reikės:

1 tamsios itališkos duonos CIABATTA

1 mango

3–4 skirtingų spalvų pomidorų

50 g ančiuvių filė aliejuje

kelių šakelių šviežių bazilikų

1 skiltelės česnako

šlakelio alyvuogių aliejaus

druskos, juodųjų pipirų

Gaminimas:

Duoną supjaustykite stambiomis riekelėmis ir paskrudinkite.

Skrudintą duoną įtrinkite česnaku.

Mangą nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Pomidorus taip pat supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su mangais ir bazilikų lapeliais. Įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, įberkite druskos ir pipirų.

Ant paruoštų skrebučių dėkite po šaukštą pomidorų-mangų salotų ir išdėliokite ančiuvius

SUMUŠTINIS SU SILKE IR KASTINIU

Jums reikės:

6 tamsių Prancūziškų duonelių

6 šaukštų kastinio

12 kornišonų

240 g sūdytos silkės

įvairių žalumynų (papuošti)

Gaminimas:

Duonelę perpjaukite pusiau ir patepkite kastiniu.

Išdėliokite per pusę perpjautus agurkėlius, silkės juostelę ir žalumynus.

Prispauskite likusia duonele.

KRUASANAS SU OMLETO PAPLOTĖLIU

Jums reikės:

6 vnt. sviestinių kruasanų

3 kiaušinių

75 g grietinėlės

40 g tarkuoto sūrio

Druskos, pipirų

Žiupsnelio rūkytos paprikos

10 šaukštų varškės sūrelio

6 šaukštų Dižono garstyčių

6 riekelių lydyto sūrio

45 g šviežių špinatų

Mėgstamų sezoninių daržovių

Gaminimas:

Kruasanus 17–20 min. kepkite iki 170–180°C įkaitintoje orkaitėje.

Kiaušinius išplakite su grietinėle ir tarkuotu sūriu. Pagardinkite smulkintais špinatais, druska, pipirais ir žiupsneliu rūkytos paprikos. Perpilkite į kepimo formelę ir 10–12 min. kepkite iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje.

Kruasanus perpjaukite pusiau, apačią patepkite varškės sūreliu, o viršų – garstyčiomis, dėkite supjaustytą omletą, lydytą sūrį ir mėgstamas sezonines daržoves.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
  • Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės (receptai)

    Pavasarėjant pietums norisi nebe tirštų troškinių, o didelės lėkštės šviežių salotų su įvairiaspalvėmis naujo derliaus daržovėmis. Nors salotos tradiciškai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patieka...

    1
  • Dietistė V. Uzielė: sveikas maistas – geresnio gyvenimo sau palinkėjimas <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Dietistė V. Uzielė: sveikas maistas – geresnio gyvenimo sau palinkėjimas (receptai)

    „Sveika mityba yra daugiau nei maistas, daugiau nei žinojimas, ką valgyti. Tai gyvybė, sveikata, meilė sau ir savo kūnui ir ramybė jame“, – sako instagramo paskyroje „viki.heal“ rašo dietistė ir gyvensenos medicinos ...

    14
  • Patiekalai įsimylėjusiems: piniginei draugiškas romantiškas vakaras
    Patiekalai įsimylėjusiems: piniginei draugiškas romantiškas vakaras

    Šv. Valentino dieną norisi ypatingomis vaišėmis palepinti mylimuosius. Tik nebūtina tai daryti prabangiame restorane – romantišką vakarą puikiai ir pernelyg neišlaidaujant galima praleisti namuose, drauge smagiai gaminant...

    1
  • Kai susipina aistra gaminti ir noras dalintis <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Kai susipina aistra gaminti ir noras dalintis (receptai)

    Edita Guščienė, kaip ir daugelis moterų, maisto gaminimu susidomėjo ištekėjusi. Ji neabejoja, kad ir šiuo metu sostinėje studijuojanti dukra, atėjus laikui, panirs į skonių paieškas. Tad su meile kaupia patarimus savo feisb...

  • Patiks visai šeimai: greitai, sočiai, nebrangiai <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Patiks visai šeimai: greitai, sočiai, nebrangiai (receptai)

    Dažnai sukame galvą, kaip pamaitinti vyrą ir vaikus per ilgai negaištant prie viryklės ir pernelyg neišlaidaujant. Atsakymą į klausimą, ką gaminti, galima rasti pasidarius į konservų atsargų. Verdami be mėsos, tačiau tikrai pasotinan...

    4
  • Maisto gamyba vienkiemio gyventojai – tarsi meditacija <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto gamyba vienkiemio gyventojai – tarsi meditacija (receptai)

    Vienkiemyje Vilniaus rajone prieš kelerius metus su vyru Vaidotu apsigyvenusi Eliza Bielinė sako grįžti gyventi į miestą nebegalvojanti. O kadangi didžiausias jos hobis yra maistas – labai mėgsta tiek valgyti, tiek gaminti, – ėmė da...

    2
  • Burokėliai – vitaminų bomba viduržiemy <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Burokėliai – vitaminų bomba viduržiemy (receptai)

    Jei burokėlius mėgstate nebent šaltibarščiuose, tai tik todėl, kad dar nesate ragavę su jais kitokių puikių patiekalų. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė primena, kad burokėliai – tik...

    8
Daugiau straipsnių