De­tok­si­kuo­jan­tys kok­tei­liai – šau­ni ir nau­din­ga ma­da

Svei­ka gy­ven­se­na – vis la­biau po­pu­lia­rė­jan­ti ma­da. Jau ku­rį lai­ką ja do­mi­si, ak­ty­vų lais­va­lai­kį ren­ka­si ir sa­vo ra­cio­ną at­sa­kin­gai ste­bi ne tik fi­gū­ra aky­lai be­si­rū­pi­nan­čios gar­se­ny­bės ar spor­ti­nin­kai, bet ir pa­pras­ti mir­tin­gie­ji.

Vie­nas po­pu­lia­riau­sių pa­si­rin­ki­mų, no­rint iš­va­ly­ti or­ga­niz­mą ir pa­gra­žin­ti kū­no li­ni­jas – de­tok­si­kuo­jan­tys kok­tei­liai.

To­kių kok­tei­lių vie­nas di­džiau­sių pra­na­šu­mų – mi­ni­ma­li ap­kro­va skran­džiui. Val­gant kie­tą mais­tą or­ga­niz­mui ten­ka daug ener­gi­jos skir­ti jam virš­kin­ti, o pa­si­rin­kus svei­ką glot­nu­tį (angl. smoot­hie) ir lei­dus skran­džiui pail­sė­ti, ener­gi­ją bus ga­li­ma skir­ti ki­tiems tiks­lams, ne­si­jau­si­te ap­sun­kę. Be to, iš mėgs­ta­mų vai­sių ir dar­žo­vių, švie­žių jų sul­čių su­plak­ti kok­tei­liai ap­rū­pins jus rei­ka­lin­gais vi­ta­mi­nais, an­tiok­si­dan­tais, pa­dės de­tok­si­kuo­tis, su­stip­rins imu­ni­te­tą. Tad toks gė­ri­mas – idea­li išei­tis nu­spren­dus prieš­pie­čius su­val­gy­ti pa­ke­liui į su­si­ti­ki­mą ar­ba vie­ną sa­vai­tės die­ną skir­ti iš­kro­vai. Vis dar ga­li­ma iš­girs­ti mi­tą, kad svei­ki kok­tei­liai tu­rė­tų bū­ti ne­ska­nūs, ta­čiau tai tik­rai nė­ra tie­sa. Jei ne­ti­ki­te, iš­ban­dy­ki­te pa­tys!

Ža­lia­sis kok­tei­lis su ba­na­nais

Rei­kės:

5–7 džio­vin­tų ožerš­kio uo­gy­čių,

ar­ba­ti­nio šauk­še­lio ša­la­vi­jų sėk­lų,

ba­na­no,

ke­lių di­de­lių sau­jų špi­na­tų,

pu­sės pri­no­ku­sio avo­ka­do,

maž­daug pu­sės stik­li­nės van­dens.

Vi­sas su­de­da­mą­sias da­lis, iš­sky­rus ša­la­vi­jo sėk­las, iki vien­ti­sos glot­nios ma­sės su­trin­ki­te trin­tu­vu. Jei­gu kok­tei­lis per tirš­tas, įpil­ki­te šiek tiek dau­giau van­dens ir vėl trin­ki­te. Su­pil­ki­te kok­tei­lį į stik­li­nę ir gė­ri­mo vir­šų api­bars­ty­ki­te ša­la­vi­jų sėk­lo­mis.

Gar­du­sis ro­ži­nis kok­tei­lis

Rei­kės:

maž­daug pu­sės skar­di­nės (apie 200 ml) ma­žes­nio rie­bu­mo ko­ko­sų pie­no,

sau­jos švie­žių ar šal­dy­tų braš­kių,

val­go­mo­jo šaukš­to švie­žių mė­ly­nių,

ba­na­no,

ke­lių ku­be­lių le­du­kų,

me­daus ar­ba aga­vų si­ru­po pa­sal­din­ti,

mė­tų ar švie­žios braš­kės pa­puoš­ti.

Vi­sas su­de­da­mą­sias da­lis, iš­sky­rus me­dų, su­trin­ki­te trin­tu­vu iki glot­nios ma­sės. Tuo­met pa­ra­gau­ki­te ir pa­gal sko­nį pa­sal­din­ki­te, vėl ge­rai iš­pla­ki­te. Į stik­li­nę su­pil­tą kok­tei­lį de­ko­ruo­ki­te švie­žia braš­ke ar mė­tos la­pe­liais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių