- Parengė Nikoleta Kacaitė
- Teksto dydis:
- Spausdinti
-
Detoksikuojantys kokteiliai – šauni ir naudinga mada
-
Detoksikuojantys kokteiliai – šauni ir naudinga mada
-
Detoksikuojantys kokteiliai – šauni ir naudinga mada
-
Detoksikuojantys kokteiliai – šauni ir naudinga mada
-
Detoksikuojantys kokteiliai – šauni ir naudinga mada
-
Detoksikuojantys kokteiliai – šauni ir naudinga mada
-
Detoksikuojantys kokteiliai – šauni ir naudinga mada
-
Detoksikuojantys kokteiliai – šauni ir naudinga mada
-
Detoksikuojantys kokteiliai – šauni ir naudinga mada
-
Detoksikuojantys kokteiliai – šauni ir naudinga mada
Sveika gyvensena – vis labiau populiarėjanti mada. Jau kurį laiką ja domisi, aktyvų laisvalaikį renkasi ir savo racioną atsakingai stebi ne tik figūra akylai besirūpinančios garsenybės ar sportininkai, bet ir paprasti mirtingieji.
Vienas populiariausių pasirinkimų, norint išvalyti organizmą ir pagražinti kūno linijas – detoksikuojantys kokteiliai.
Tokių kokteilių vienas didžiausių pranašumų – minimali apkrova skrandžiui. Valgant kietą maistą organizmui tenka daug energijos skirti jam virškinti, o pasirinkus sveiką glotnutį (angl. smoothie) ir leidus skrandžiui pailsėti, energiją bus galima skirti kitiems tikslams, nesijausite apsunkę. Be to, iš mėgstamų vaisių ir daržovių, šviežių jų sulčių suplakti kokteiliai aprūpins jus reikalingais vitaminais, antioksidantais, padės detoksikuotis, sustiprins imunitetą. Tad toks gėrimas – ideali išeitis nusprendus priešpiečius suvalgyti pakeliui į susitikimą arba vieną savaitės dieną skirti iškrovai. Vis dar galima išgirsti mitą, kad sveiki kokteiliai turėtų būti neskanūs, tačiau tai tikrai nėra tiesa. Jei netikite, išbandykite patys!
Žaliasis kokteilis su bananais
Reikės:
5–7 džiovintų ožerškio uogyčių,
arbatinio šaukšelio šalavijų sėklų,
banano,
kelių didelių saujų špinatų,
pusės prinokusio avokado,
maždaug pusės stiklinės vandens.
Visas sudedamąsias dalis, išskyrus šalavijo sėklas, iki vientisos glotnios masės sutrinkite trintuvu. Jeigu kokteilis per tirštas, įpilkite šiek tiek daugiau vandens ir vėl trinkite. Supilkite kokteilį į stiklinę ir gėrimo viršų apibarstykite šalavijų sėklomis.
Gardusis rožinis kokteilis
Reikės:
maždaug pusės skardinės (apie 200 ml) mažesnio riebumo kokosų pieno,
saujos šviežių ar šaldytų braškių,
valgomojo šaukšto šviežių mėlynių,
banano,
kelių kubelių ledukų,
medaus arba agavų sirupo pasaldinti,
mėtų ar šviežios braškės papuošti.
Visas sudedamąsias dalis, išskyrus medų, sutrinkite trintuvu iki glotnios masės. Tuomet paragaukite ir pagal skonį pasaldinkite, vėl gerai išplakite. Į stiklinę supiltą kokteilį dekoruokite šviežia braške ar mėtos lapeliais.
NAUJAUSI KOMENTARAI
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...
-
Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...
-
Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai2
Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...
-
Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?1
Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...
-
Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės (receptai)1
Pavasarėjant pietums norisi nebe tirštų troškinių, o didelės lėkštės šviežių salotų su įvairiaspalvėmis naujo derliaus daržovėmis. Nors salotos tradiciškai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patieka...
-
Dietistė V. Uzielė: sveikas maistas – geresnio gyvenimo sau palinkėjimas (receptai)14
„Sveika mityba yra daugiau nei maistas, daugiau nei žinojimas, ką valgyti. Tai gyvybė, sveikata, meilė sau ir savo kūnui ir ramybė jame“, – sako instagramo paskyroje „viki.heal“ rašo dietistė ir gyvensenos medicinos ...
-
Patiekalai įsimylėjusiems: piniginei draugiškas romantiškas vakaras1
Šv. Valentino dieną norisi ypatingomis vaišėmis palepinti mylimuosius. Tik nebūtina tai daryti prabangiame restorane – romantišką vakarą puikiai ir pernelyg neišlaidaujant galima praleisti namuose, drauge smagiai gaminant...
-
Kai susipina aistra gaminti ir noras dalintis (receptai)
Edita Guščienė, kaip ir daugelis moterų, maisto gaminimu susidomėjo ištekėjusi. Ji neabejoja, kad ir šiuo metu sostinėje studijuojanti dukra, atėjus laikui, panirs į skonių paieškas. Tad su meile kaupia patarimus savo feisb...
-
Patiks visai šeimai: greitai, sočiai, nebrangiai (receptai)4
Dažnai sukame galvą, kaip pamaitinti vyrą ir vaikus per ilgai negaištant prie viryklės ir pernelyg neišlaidaujant. Atsakymą į klausimą, ką gaminti, galima rasti pasidarius į konservų atsargų. Verdami be mėsos, tačiau tikrai pasotinan...
-
Maisto gamyba vienkiemio gyventojai – tarsi meditacija (receptai)2
Vienkiemyje Vilniaus rajone prieš kelerius metus su vyru Vaidotu apsigyvenusi Eliza Bielinė sako grįžti gyventi į miestą nebegalvojanti. O kadangi didžiausias jos hobis yra maistas – labai mėgsta tiek valgyti, tiek gaminti, – ėmė da...