Beata siūlo išbandyti: šį patiekalą lietuviai gamina jau kelis šimtus metų

„Tikrai niekam nereikia pristatyti zrazų – nežinau, ar esate juos gaminę, bet tikrai esate apie juos girdėję. Tai – labai senas patiekalas, pirmą kartą šaltiniuose minimas, regis septynioliktame amžiuje“, – zrazų, kartais dar vadinamų aukštaitiškais vyniotiniais, istoriją pasakoja kulinarė Beata Nicholson. Ir priduria: nors manoma, kad šio patiekalo kilmė – lenkiška, tai – dažnas patiekalas ant lietuvių stalo.

Anot B. Nicholson, yra kelios šio patiekalo variacijos, bet paprastai zrazai gaminami iš jautienos ir įdaromi grybais ir juoda duona.

Zrazams pasigaminti prireiks jautienos nugarinės, žiupsnelio druskos ir pipirų, aliejaus, sviesto, svogūnų, šaltai rūkytos kiaulienos šoninės, džiovintų baravykų, juodos ruginės duonos, jautienos sultinio, morkų, grietinės ir krapų.

Receptą galima rasti čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

brrr

brrr portretas
pagaminus reikia moketi ir pateikti. Si nuotrauka yra tikra katostrofa.

aha

aha portretas
beata is naujo atrado dvirati, siuo atveju zrazus, ir is kart sugadino.gal jau lai nemokina kitu pati nemokedama

Lietuvis

Lietuvis portretas
Gal Ponia B. pasakytu kiek LRT studijos nuoma kainuoja? Mes taipogi tautai vėjo privirtume ir prikeptume.
VISI KOMENTARAI 8
  • Skelbimai
  • Pranešk
    naujieną
  • Portalo
    svečias
  • Klausk
    specialisto
  • Diskusijos
  • Orai
  • TV
    programa
  • Pažintys
  • Žaidimai
  • Horoskopai
  • Naujienlaiskis
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter

Galerijos

Daugiau straipsnių