Baltieji rūmai atskleidė savo daromo „alaus Šefui“ receptą

Barackas Obama pažadėjo ir šeštadienį Baltieji rūmai po kampanijos internete atskleidė slaptą prezidentui nedideliais kiekiais daromo medaus alaus receptą.

„Visuomenei taip susidomėjus alaus darymu Baltuosiuose rūmuose, nusprendėme, kad geriau pulsime tiesiai prie jo“, - Baltųjų rūmų tinklaraštyje parašė vienas B.Obamos virėjų Samas Kassas.

„Alus Šefui“, - rašė jis, - kiek žinome, ... yra pirmasis alkoholinis gėrimas, daromas Baltųjų rūmų teritorijoje".

„George'as Washingtonas darė alų ir brandino viskį Mount Vernone, o Thomas Jeffersonas darė vyną, bet nėra jokių įrodymų, kad Baltuosiuose rūmuose buvo daromas koks nors alus“, - tęsė jis

„Įkvėptas naminio alaus gamintojų iš visos šalies, pernai prezidentas Obama numirko namudinį (alaus) darymo rinkinį“ Baltųjų rūmų virtuvei, paaiškino virėjas.

Patariant Baltųjų rūmų darbuotojams, kurie tai darė savo laisvu laiku, virėjai ištobulino iš vietos alaus parduotuvės gautą receptą, pagal kurį į alų dedama medaus, „iškopinėto iš pirmojo visų laikų bičių avilio Pietinėje pievelėje“ Baltųjų rūmų sode.

Tinklaraštyje receptas pateikiamas su nuodugniomis instrukcijomis. Vaizdajuostėje matyti visi alaus gamybos proceso etapai Baltųjų rūmų virtuvėse.

B.Obama, kuris trečiadienį dalyvavo klausimų ir atsakymų sesijoje socialiniame tinkle „Reddit“, paprašytas vieno internauto pažadėjo greitai atskleisti alaus receptą.

„Jis tuoj bus paskelbtas! Iš tiesioginės patirties galiu pasakyti, kad jis skanus“, - pareiškė B.Obama, pamalonindamas alaus entuziastus, pasirašiusius peticiją, kurioje prašoma įkelti Baltųjų rūmų medaus elio receptą į šios institucijos tinklalapį.

Daugiau nei 12 tūkst. žmonių Baltųjų rūmų interneto svetainėje „We the People“ pasirašė peticiją prašydami paaiškinti, kaip daromas ypatingasis Baltųjų rūmų alus.


Šiame straipsnyje: Baltieji rūmaialusreceptas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    9
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
  • Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės (receptai)

    Pavasarėjant pietums norisi nebe tirštų troškinių, o didelės lėkštės šviežių salotų su įvairiaspalvėmis naujo derliaus daržovėmis. Nors salotos tradiciškai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patieka...

    1
Daugiau straipsnių