Aitrusis jautienos troškinys

  • Teksto dydis:

Saldūs, aštrūs, pikantiški patiekalai, o kaip jums skamba aitrūs? Galbūt pirma mintis – nelabai viliojančiai, tačiau šis aitrus jautienos troškinys tikrai subtilaus skonio, kurio tikrai verta paragauti.


Reikės

500 g liesos jautienos,

800 g konservuotų savo sultyse pomidorų (2 nedidelių skardinių),

400 g (galima ir daugiau) raudonų konservuotų pupelių,

pomidorų pastos,

2 svogūnų (vidutinio dydžio),

česnako,

saliero lapkočio,

1–2 aitriųjų paprikų (jei nėra šviežių, tiks ir džiovintos),

2 šaukštų maltų kuminų,

šaukšto kalendros,

šaukšto paprikos,

2 šaukštų kakavos,

pipirų,

druskos,

0,5 šaukšto cukraus,

2 šaukštų raudonojo vyno acto,

kelių šaukštų aliejaus,

0,5 stiklinės raudonojo vyno (nebūtinai),

šviežių kalendrų.

Paruošimo būdas

Per porą kartų keptuvėje truputyje aliejaus (du šaukštai) gerai paskrudinti jautieną. Taip, kad ji išleistų visą skystį ir vanduo iš mėsos išgaruotų, o mėsytė gražiai paruduotų. Apkeptą mėsą dėti į puodą, kuriame vėliau viskas troškinsis.

Toje pačioje keptuvėje pakepinti svogūną. Kai suminkštės, sudėti susmulkintą  česnaką. Kartu pakepinti aitriąją papriką. Prieš pabaigą suberti prieskonius: maltą kalendrą, kuminą, papriką. Dar truputį keptuvėje pamaišyti visus prieskonius su svogūnais, kad pasklistų kvapas ir dėti viską prie mėsos. Įpilti vyno, užvirti ir kiek pavirti.

Tada sudėti smulkintą salierą, konservuotus pomidorus, 2–3 šaukštus pomidorų pastos ir įpilti vandens (0,5 stiklinės), pridėti druskos, pipirų ir troškinti ant nedidelės ugnies apie valandą.

Jau beveik finišas – tereikia įdėti kakavos. Pamatysite, koks įdomus skonis. Tada įdėti dar šaukštą ar du acto ir truputėlį cukraus. Jie trūksta prieskonių intensyvumo,  pridėti malto kumino.

Galiausiai sudėti pupeles, pašildyti. Tie, kurie mėgsta, dar gali įdėti smulkintų Chalapos aitriųjų paprikų.

Aitrųjį troškinį papuošti kalendros lapeliais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių