- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Saldūs, aštrūs, pikantiški patiekalai, o kaip jums skamba aitrūs? Galbūt pirma mintis – nelabai viliojančiai, tačiau šis aitrus jautienos troškinys tikrai subtilaus skonio, kurio tikrai verta paragauti.
Reikės
500 g liesos jautienos,
800 g konservuotų savo sultyse pomidorų (2 nedidelių skardinių),
400 g (galima ir daugiau) raudonų konservuotų pupelių,
pomidorų pastos,
2 svogūnų (vidutinio dydžio),
česnako,
saliero lapkočio,
1–2 aitriųjų paprikų (jei nėra šviežių, tiks ir džiovintos),
2 šaukštų maltų kuminų,
šaukšto kalendros,
šaukšto paprikos,
2 šaukštų kakavos,
pipirų,
druskos,
0,5 šaukšto cukraus,
2 šaukštų raudonojo vyno acto,
kelių šaukštų aliejaus,
0,5 stiklinės raudonojo vyno (nebūtinai),
šviežių kalendrų.
Paruošimo būdas
Per porą kartų keptuvėje truputyje aliejaus (du šaukštai) gerai paskrudinti jautieną. Taip, kad ji išleistų visą skystį ir vanduo iš mėsos išgaruotų, o mėsytė gražiai paruduotų. Apkeptą mėsą dėti į puodą, kuriame vėliau viskas troškinsis.
Toje pačioje keptuvėje pakepinti svogūną. Kai suminkštės, sudėti susmulkintą česnaką. Kartu pakepinti aitriąją papriką. Prieš pabaigą suberti prieskonius: maltą kalendrą, kuminą, papriką. Dar truputį keptuvėje pamaišyti visus prieskonius su svogūnais, kad pasklistų kvapas ir dėti viską prie mėsos. Įpilti vyno, užvirti ir kiek pavirti.
Tada sudėti smulkintą salierą, konservuotus pomidorus, 2–3 šaukštus pomidorų pastos ir įpilti vandens (0,5 stiklinės), pridėti druskos, pipirų ir troškinti ant nedidelės ugnies apie valandą.
Jau beveik finišas – tereikia įdėti kakavos. Pamatysite, koks įdomus skonis. Tada įdėti dar šaukštą ar du acto ir truputėlį cukraus. Jie trūksta prieskonių intensyvumo, pridėti malto kumino.
Galiausiai sudėti pupeles, pašildyti. Tie, kurie mėgsta, dar gali įdėti smulkintų Chalapos aitriųjų paprikų.
Aitrųjį troškinį papuošti kalendros lapeliais.
NAUJAUSI KOMENTARAI
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...
-
Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...
-
Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai2
Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...
-
Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?1
Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...
-
Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės (receptai)1
Pavasarėjant pietums norisi nebe tirštų troškinių, o didelės lėkštės šviežių salotų su įvairiaspalvėmis naujo derliaus daržovėmis. Nors salotos tradiciškai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patieka...
-
Dietistė V. Uzielė: sveikas maistas – geresnio gyvenimo sau palinkėjimas (receptai)14
„Sveika mityba yra daugiau nei maistas, daugiau nei žinojimas, ką valgyti. Tai gyvybė, sveikata, meilė sau ir savo kūnui ir ramybė jame“, – sako instagramo paskyroje „viki.heal“ rašo dietistė ir gyvensenos medicinos ...
-
Patiekalai įsimylėjusiems: piniginei draugiškas romantiškas vakaras1
Šv. Valentino dieną norisi ypatingomis vaišėmis palepinti mylimuosius. Tik nebūtina tai daryti prabangiame restorane – romantišką vakarą puikiai ir pernelyg neišlaidaujant galima praleisti namuose, drauge smagiai gaminant...
-
Kai susipina aistra gaminti ir noras dalintis (receptai)
Edita Guščienė, kaip ir daugelis moterų, maisto gaminimu susidomėjo ištekėjusi. Ji neabejoja, kad ir šiuo metu sostinėje studijuojanti dukra, atėjus laikui, panirs į skonių paieškas. Tad su meile kaupia patarimus savo feisb...
-
Patiks visai šeimai: greitai, sočiai, nebrangiai (receptai)4
Dažnai sukame galvą, kaip pamaitinti vyrą ir vaikus per ilgai negaištant prie viryklės ir pernelyg neišlaidaujant. Atsakymą į klausimą, ką gaminti, galima rasti pasidarius į konservų atsargų. Verdami be mėsos, tačiau tikrai pasotinan...
-
Maisto gamyba vienkiemio gyventojai – tarsi meditacija (receptai)2
Vienkiemyje Vilniaus rajone prieš kelerius metus su vyru Vaidotu apsigyvenusi Eliza Bielinė sako grįžti gyventi į miestą nebegalvojanti. O kadangi didžiausias jos hobis yra maistas – labai mėgsta tiek valgyti, tiek gaminti, – ėmė da...