Programišius išreiškė savo nuomonę apie abortus

Į policijos rankas praėjusį penktadienį pateko 27-metis britas Jamesas Jeffrey, kuris pasižymėjo nulauždamas British Pregnancy Advisory Service tinklalapį – organizacijos, į kurios pareigas įeina konsultavimas ir paslaugų teikimas kontracepcijos ir neštumo nutraukimo klausimais.

Šaltinių teigimu,  hakerių judėjimui Anonymous save priskiriantis britas buvo labai susikrimtęs dėl savo sesers sprendimo pasidaryti abortą. Taigi James’as savo aktyvią pilietinę poziciją išreiškė nulauždamas British Pregnancy Advisory Service svetainę, o kartu papildomai dar gauti kelis tūkstančius vartotojų paskyrų prisijungimo duomenis.

Kiek vėliau BPAS atstovai pareiškė, jog konfidencialūs jų pacientų duomenys nebuvo paliesti, o duomenys gauti tik paprastų vartotojų, kurie buvo užsiregistravę pačiame puslapyje – iš esmės, tai buvo britai, norėję gauti atsakymus į juos dominančius klausimus.

Pagrindiniame BPAS puslapyje hakeris išreiškė savo požiūrį: negimusio kūdikio niekas nieko neklausinėja, ir tie, kurie jį nužudo, neturi tokios teisės tai daryti, tuo tarpu BPAS dar ir iš to užsidirbinėja pinigus (turima omenyje tas aukas, kurios ir leidžia išlaikyti šią organizaciją).

Jau kitą dieną po įsilaužimo, britų hakeris buvo areštuotas. Ir panašu, jog jis gali ilgam pakliūti už grotų – teisėsaugos atstovai papasakojo, jog šis vaikinas susijęs ir su kitų Interneto svetainių nulaužimu, įskaitant CŽV, FTB, JAV Karinių oro pajėgų ir eilės kitų. Nežiūrint į tai, jog įsilaužimo į BPAS svetainę metu buvo naudojamas Anonymous logotipas, panašu, jog britas veikė vienas – apie jo ryšius su haktyvistų judėjimo nariais policija kol kas duomenų neturi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių