Prancūzija uždraudė naudotis “Internet Explorer”

Po to, kai Vokietija griežtai rekomendavo nenaudoti “Internet Explorer” naršyklės, Prancūzija iš vis uždraudė tai daryti. Tiesa, tik laikinai, kol “Microsoft” susitvarkys su kritine saugumo spraga, rasta šiose naršyklėse.

Taigi, dabar atėjo geri laikai “Firefox”, “Chrome”, “Safari” ir “Opera” naršyklėms. Jei naudojame “Internet Explorer”, geriau bent laikinai pereiti prie vienos iš šių naršyklių. Bent jau atsibudę vieną rytą nepamatysime, kad mūsų kompiuteryje šeimininkauja įsibrovėliai, rašo computerbild.lt.


Apie kritinę saugumo spragą

“Esaugumas.lt” trečiadienį pranešė apie kritinę naršyklės “Internet Explorer” saugumo spragą (CVE-2010-0249), kurią išnaudoję piktavaliai gali vykdyti kenksmingą kodą pažeidžiamoje naudotojo sistemoje. Šis pažeidžiamumas atsirado dėl programinės įrangos klaidos.

Internete jau yra paviešintas programinis kodas (angl. Exploits), išnaudojantis šią spragą. Pažeidžiamos yra šeštoji, septintoji ir aštuntoji “Internet Explorer” versijos.

Šiai spragai pataisymų dar nėra, todėl rekomenduojama sekti naujienas ir kai tik pasirodys pataisymai, juos įdiegti, o taip pat nesilankyti įtartinuose tinklalapiuose, nespausti nežinomų nuorodų, reguliariai atnaujinti naudojamas apsaugos sistemas, išjungti “Active Scripting” naudojimą naršyklėje, nustatyti naršyklėje aukščiausią saugumo lygį. Arba tiesiog bent laikinai naudotis kita naršykle.


Šiame straipsnyje: Internet Explorer

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių