Pomėgis žaisti kompiuterinius žaidimus gali atnešti naudos

Kodėl pliekiant žaidimus kompiuteriu niekaip nepavyksta atsiplėšti? Ką žaidėjai dievino prieš dešimtmetį ir kokios žaidimų mados vyrauja šiandien? Kokias galimybes teikia žaidimų rinka ir kokių pokyčių galime sulaukti ateityje? O gal mes patys galime sukurti savo žaidimą? Balandžio 11 dieną nuo 18 val. Internetu bus transliuojamas seminaras, kuriame žaidimų pasaulio asai atsakys į šiuos klausimus ir papasakos apie šiuolaikinių kompiuterinių žaidimų pasaulio aktualijas. 

„Noras žaisti niekur nedingsta, nesvarbu, kokio amžiaus žmogus maigo klaviatūros mygtukus ar sukioja kompiuterinio žaidimo vairą,“ – pastebi „PC Gamer Lietuva“ vyriausiasis redaktorius Ričardas Jaščemskas, seminare pristatysiantis pranešimą apie kompiuterinių žaidimų rinkos tendencijas. Lektoriaus nuomone, svarbiausia – objektyviai įvertinti savo žaidimų aistrą, kad ši visiškai neužgožtų realaus gyvenimo. R. Jaščemskas akcentuoja – vienareikšmio požiūrio į troškimą patirti nuotykius virtualiame pasaulyje nėra ir negali būti, todėl siūlo pasidomėti, kokios prognozuojamos žaidimų rinkos perspektyvos ir kokios konkrečios naudos galima išpešti iš šio pomėgio.

Tai, kad aistra žaidimams gali paskatinti kūrybiškumą, pritaria ir Kauno kolegijos dėstytojas Jurgis Pralgauskis, seminare pristatysiantis kompiuterinio žaidimo kūrimo pradžiamokslį. Kauno kolegijos kompiuterinių technologijų katedros dėstytojas neabejoja – smagų žaidimuką galima susikurti pačiam, o tam nebūtina tapti kompiuterių pasaulio genijumi.

Nemokamas elektroninis seminaras „Kompiuterinių žaidimų pasaulis – kas, ką ir kaip“ bus transliuojamas pasitelkus specialią konferencijų sistemą. Pageidaujantys stebėti seminarą turi užsiregistruoti Kauno kolegijos interneto svetainėje. Užsiregistravusiems į elektroninį paštą bus atsiųsti duomenys, kuriais pasinaudoję asmenys galės prisijungti prie sistemos ir žiūrėti lektorių pranešimus. Seminaro pabaigoje pranešėjai mielai atsakys į visus iškilusius klausimus.

Kauno kolegija elektroninių seminarų ciklą „Sužinok online; kaip nepasiklysti informacijos labirintuose“ rengia visą pavasarį. Kiekvieną trečiadienio popietę transliuojami seminarai supažindina klausytojus su pačiomis įvairiausiomis temomis. Seminarų lektoriai – dėstytojai ir įvairiose srityse dirbantys specialistai – pasakoja apie dizainą, multimedijas, fotografiją, interjero projektavimą ir kitus dalykus, susijusius su šiuolaikinėmis technologijomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių