Plinta virusas, per „Skype“ persiunčiantis vartotojų duomenis

Sparčiai plinta elektroninis virusas, kuris vagia kompiuterio vartotojo duomenis ir kompiuterinėmis komunikavimo programomis „Skype“, „ICQ“ ir kt. persiunčia vartotojų duomenis.

Duomenų perdavimo, IT ūkio priežiūros, telefonijos ir duomenų centrų paslaugas verslui teikiančių bendrovių „Baltnetos komunikacijos“ perspėja, kad šis virusas jau atakavo Rusiją bei Lenkiją, o šią savaitę pasirodė ir Lietuvoje.

„Šio viruso, kuris dar neturi pavadinimo, neatpažįsta kompiuteriuose įdiegtos antivirusinės programos, tačiau gamintojai jau ieško būdų, kaip jį sustabdyti. Virusas deaktyvuoja antivirusinę programą, iš kompiuterio be vartotojo nurodymo spausdinami įvairūs dokumentai. Kataloguose virusas sukuria .exe formato failus, jei pastebima, kad yra neatpažintų failų kiekviename kataloge, galite identifikuoti, kad kompiuteris jau apkrėstas“, – teigia bendrovės „Baltnetos komunikacijos“ IT priežiūros proceso vadovas Konstantinas Tuminskis.

Pasak K. Tuminskio, vartotojams rekomenduojame apsaugoti visą savo konfidencialią informaciją ir nespausti ant nuorodų, atsiunčiamų komunikavimo programomis net ir iš pažįstamų asmenų. Taip pat jokiu būdu neįtraukite į kontaktų sąrašus vartotojų, kurių nepažįstate.

Virusas nuskaito ir vagia kompiuterio vartotojo slaptažodžius, prisijungimo prie elektroninės bankininkystės kodus ir t.t. Jau užfiksuota atvejų, kuomet netrukus po to, kai minėtu virusu buvo apkrėstas kompiuteris, bandyta įsilaužti į vartotojo banko sąskaitą.

„Į mus jau kreipėsi klientai, kurių kompiuteriai jau užsikrėtė šiuo virusu. Geriausias būdas apsisaugoti – artimiausią savaitę, kol bus surastas sprendimas, išjungti ir nenaudoti komunikavimo programų“, – teigia bendrovės „Baltnetos komunikacijos“ specialistas.


Šiame straipsnyje: Skypeicqkompiuterio virusas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių