Plečiamas mobiliojo 4G ryšio „WiMAX“ tinklas

AB Lietuvos radijo ir televizijos centras (Telecentras) praneša apie tolesnę mobiliojo 4G ryšio „WiMAX“ tinklo plėtrą.

Šio plėtros etapo darbus planuojama užbaigti iki 2010-ųjų pabaigos. Padidinus „WiMAX“ ryšio aprėptį mobiliuoju 4G internetu MEZON galės naudotis apie 60 proc. Lietuvos gyventojų.

„Pagal ryšio veikimo zonas 4G internetas MEZON šiuo metu prieinamas maždaug pusei visų mūsų šalies gyventojų. Žinoma, mobiliuoju internetu galima naudotis ne tik savo gyvenamojoje vietoje, bet ir nuvykus į kitus miestus, todėl vartotojams itin svarbu, kad ryšys veiktų kuo didesnėje teritorijoje“, – sako Telecentro techninės plėtros direktorius Gediminas Būdvytis.

Jis pabrėžia, kad „WiMAX“ tinklo plėtra yra prioritetinis bendrovės uždavinys siekiant didinti esamų MEZON vartotojų pasitenkinimą ir skatinant naujų vartotojų jungimąsi.
Per vienerius metus Telecentras įdiegė „WiMAX“ ryšio tinklą penkiuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose, pajūrio kurortuose, daugelyje mažesnių miestelių ir priemiesčių – mobiliuoju 4G internetu MEZON jau galima naudotis 44 pavadinimų vietovėse.

„Naujas „WiMAX“ bazines stotis mes statome ten, kur liko ryšiu nepadengtų plotų, ir plečiame MEZON pasiekiamumą kitose gyvenvietėse“, – pasakoja Gediminas Būdvytis.
Jo teigimu, dar šiemet mažiau liks „WiMAX“ ryšiu nepadengtų vietų Vilniuje (Žvėryno, Perkūnkiemio ir kt. mikrorajonuose) ir Lentvaryje, naujos kartos ryšys pradės veikti Bendoriuose, Trakuose, taip pat Molėtuose ir Ignalinoje. „WiMAX“ ryšio tinklas bus išplėstas Kaune (Aleksoto ir kt. mikrorajonuose), atsiras Rokuose ir Liepšiškės soduose. Tankesnis tinklas MEZON interneto veikimo zoną išplės ir Klaipėdoje, Gargžduose, Marijampolėje, Alytuje. Netrukus mobiliuoju 4G ryšiu bus galima naudotis Panevėžio priemiesčiuose Vaivaduose, Staniūnuose, Piniavoje.

Telecentras ruošiasi „WiMAX“ tinklo diegimo darbams ir kitose vietovėse. Bendrovė planuoja iki 2012 metų sudaryti sąlygas vartotojams 4G internetu MEZON naudotis bemaž visoje Lietuvoje.

Mobiliojo 4G interneto MEZON paslaugos Lietuvos gyventojams teikiamos nuo 2009 m. kovo 3 d. Lietuva tą dieną tapo pirmąja Vidurio Europos valstybe, įsidiegusia ir pradėjusia naudoti pažangiausią mobiliojo duomenų perdavimo technologiją „WiMAX“.
Telecentras yra vienintelis mobiliojo 4G ryšio operatorius Lietuvoje ir teikia sparčiausio mobiliojo interneto paslaugas rinkoje. 2009 metais 4G internetas MEZON buvo apdovanotas prizu „Inovatyvus produktas“.

Mobiliojo 4G interneto MEZON ryšys šiuo metu veikia: Alytuje, Elektrėnuose, Kaune, Kėdainiuose, Klaipėdoje, Lentvaryje, Marijampolėje, Mažeikiuose, Nemenčinėje, Nidoje, Palangoje, Panevėžyje, Plungėje, Raseiniuose, Šiauliuose, Šventojoje, Tauragėje, Telšiuose, Utenoje, Vievyje, Vilniuje, taip pat priemiesčiuose ir kitose gyvenvietėse: Antažeriuose, Aukštuosiuose Paneriuose, Avižieniuose, Balsiuose, Galgiuose, Gariūnuose, Garliavoje, Ginduliuose, Grigiškėse, Kryžiokuose, Naujojoje Vilnioje, Noreikiškėse, Pagiriuose, Raudondvaryje, Riešėje, Romainiuose, Salininkuose, Sargėnuose, Tauralaukyje, Trakų Vokėje, Valčiūnuose, Visoriuose, Žemuosiuose Paneriuose.


Šiame straipsnyje: mezontelecentras4g

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių