Pirmasis Europoje biometrinis bankomatas įdiegtas Varšuvoje

Europoje pastatas pirmasis biometrinis bankomatas. Dabar klientai gali nesibaiminti pamiršti banko kortelės PIN kodo – pakanka dešinės rankos smiliaus.

Biometriniai bankomatai – tai naujas būdas kovoti su sukčiais, kurie neteisėtai kopijuoja magnetinėse korteėse esančią informaciją ir naudoja ją prieigai prie užsienio bankų sąskaitų, skelbia hitech.newsru.com.

Pirmuoju banku Europoje, pradėjusiu naudoti bankomatus, kuriuose klientai iš sąskaitos galėtų gauti pinigus pagal biometrinius duomenis, tapo Lenkijos bankas BPS.

Naujos technologijos saugumo pagrindą „Finger Vein“ („pirštų venos“) sukūrė Japonijos kompanija „Hitachi“. Viduje kiekvienas biometrinis bankomatas turi skenerį, iš piršto gaunantį unikalius kiekvienam asmeniui kraujagyslių sistemos duomenis.
Gauti duomenys tiesiogiai perduodami į centrinę banko bazę, saugančią duomenis apie klientų pirštų antspaudus.

Identifikavimo sistemą BPS bankui sukūrė IT paslaugų teikėjas „Wincor Nixdorf“.

BPS tvirtina, kad iki šių metų pabaigos, iki 75 proc. jų bankomatų Varšuvoje bus su įrengtais biometriniais skaitytuvais. Iš viso iki metų pabaigos bankas Varšuvoje įdiegs ne mažiau kaip 200 bankomatų, ir dar bent 365 visoje Lenkijoje.

Ekspertų teigimu, naujieji bankomatai yra daug geriau apsaugoti nuo vagišių ir kitų rūšių finansinių sukčių. Bankas skelbia, kad naująja sistema jau naudojasi kelios dešimtys BPS klientų.

Anksčiau biometriniais bankomatais naudotasi tik Japonijoje.


Šiame straipsnyje: bankomatas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių