Pasaulinis interneto valdymo forumas – naujos galimybės Lietuvai

Rugsėjo 14–17 d. Vilniuje vyksiantis Pasaulinis interneto valdymo forumas 2010 (angl. Internet Governance Forum – IGF) suteiks naujų galimybių Lietuvai kurti žinių visuomenę, dalyvauti tarptautiniu mastu formuojant informacinių ir ryšių technologijų (IRT) politiką, užmegzti vertingų verslo kontaktų.

Tokią rengiamo forumo naudą akcentavo susisiekimo viceministras Rimvydas Vaštakas Seime vykusioje tarptautinėje konferencijoje, skirtoje artėjančiam pasauliniam renginiui.

„Vilniuje rengiamas Pasaulinis interneto valdymo forumas suteikia išskirtinę progą Lietuvai prisistatyti kaip moderniai valstybei, didinti savo įtaką žinių visuomenės procesų valdyme, stiprinti tarptautinius verslo ryšius informacinių ir ryšių technologijų srityje, atkreipti potencialių investuotojų dėmesį“, – sakė susisiekimo viceministras R. Vaštakas.
 
Viceministro teigimu, vis didesnis politikų dėmesys būtinas tobulinant interneto valdymą, sprendžiant turinio plėtros, saugumo ir patikimumo problemas. Pasaulinis forumas suteiks galimybę įtakoti diskusiją dėl minėtų problemų ir siekti, kad jų sprendimai atitiktų ateities poreikius bei mažintų problemas ateityje.
 
Šalies verslo atstovai galės dalyvauti forumo diskusijose, pristatyti savo požiūrį į pasaulines interneto srities aktualijas. Pagrindinės temos – kritinių informacinių resursų valdymas, atvirumas ir privatumas, prieiga ir diversiškumas, interneto valdymas plėtrai, interneto valdymas ir ateitis. Renginio metu taip pat bus diskutuojama apie tokias ateities technologijas, kaip duomenų, programinės įrangos talpinimas internete (angl. cloud computing).
 
Pasak viceministro, Pasaulinis forumas suteiks galimybę Lietuvai parodyti savo pasirengimą pritraukti ir šalyje kurti pasaulinio masto kompanijų IRT centrus. Aukščiausio lygmens tarptautinis renginys taip pat padidins Lietuvos žinomumą, prisidės skatinant turizmą.
 
Pasaulinį interneto valdymo forumą Vilniuje rengia Jungtinių Tautų Generalinis Sekretoriatas ir partneriai Lietuvoje – Susisiekimo ministerija ir Informacinės visuomenės plėtros komitetas.
 
Tarptautinę konferenciją Seime, skirtą pristatyti šiam forumui, surengė Seimo Informacinės visuomenės plėtros komitetas kartu su Lietuvos verslo konfederacija bei Informacinės visuomenės plėtros komitetu.
 
Pasaulinis interneto valdymo forumas – tai  kasmetinis Jungtinių Tautų Generalinio Sekretoriato renginys, kuriame politikos formuotojai,  verslo, visuomeninių organizacijų atstovai, ekspertai iš įvairių pasaulio šalių siekia dialogo aktualiausiais interneto valdymo klausimais. Forumas kasmet pritraukia apie 1,5–2 tūkst. dalyvių iš daugiau kaip 100 valstybių. Daugiau informacijos: www.intgovforum.org.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių