„Panasonic“ Lietuvoje pristatė G1 fotoaparatą

Japonijos elektronikos gamintoja „Panasonic“ Lietuvoje pradėjo pardavinėti naują neveidrodinį fotoaparatą „Lumix G1“ su keičiamais objektyvais, kuris dydžiu prilygsta kompaktiniams aparatams.

„Panasonic“ atstovų teigimu, šis fotoaparatas yra tarpinis tarp kompaktinių bei veidrodinių fotoaparatų ir tai yra pirmasis tokio tipo aparatas rinkoje. G1 pasižymi savo dydžiu – jis yra mažesnis ir lengvesnis (sveria 385 gramus) nei įprasti veidrodiniai, nes nenaudojami veidrodžiai. O jo vaizdo jutiklis yra didesnis nei įprastų kompaktinių (17,3 x 13,0 mm), nei naudojamas kompaktiniuose fotoaparatuose. Tai leidžia pasiekti geresnę vaizdo kokybę.

Fotoaparatu daromų nuotraukų raiška - iki 12 mln. taškų.

Naudojamas „Micro Four Thirds“ standartas, kuris leidžia panaudoti mažesnius objektyvus.  Šiuo metu G1 aparatui siūlomi du objektyvai – 14-45 mm (28-90 atitikmuo 35 mm fotoaparatuose) ir smarkiai priartinantis 45-200 mm (90-400 mm). Kitąmet ketinama pasiūlyti dar tris „Micro Four Thirds“ standarto objektyvus.

„Panasonic“ žada pristatyti ir papildomą adapterį, kuris leistų ant G1 aparato uždėti  įprastus kai kuriuose veidrodiniuose fotoaparatuose naudojamus „Four Thirds“ objektyvus, kurie yra didesni ir šviesesni. „Four Thirds“ standartą palaiko ir „Olympus“.

Kompanijos atstovų teigimu, „Lumix G1“ automatinio ryškumo nustatymo greitis prilygsta veidrodiniams fotoaparatams ir gerokai lenkia kompaktinių fotoaparatų.

Tiesa, fotoaparate nenaudojamas optinis vaizdo ieškiklis. Vietoje jo įmontuotas elektroninis ieškiklis, kurio raiška siekia 1,44 mln. taškų. Taip pat yra ir 3 colių įstrižainės LCD ekranas, kuris gali būti atlenkiamas ir sukiojamas. „Lumix G1“ ekrane galima realiu laiku matyti fotografuojamo kadro ryškumo gylį ir užrakto greičio efektą.

Pavyzdžiui, keičiant ekspozicijos trukmę, prieš fotografuojant galima matyti ar rankomis mojuojantis žmogus ekrane yra ryškus ar jo rankų kontūrai yra susilieję.

Aparate įdiegta „iA“ automatinių režimų parinkimo funkcija, kuri mažiau įgudusiems fotografams padeda fotografuojant. Pavyzdžiui, automatiškai atpažįsta veidus ir į juos nustato ryškumą ar automatiškai nustato fotografavimo aplinką.

Pasak „Panasonic“ atstovų, aparato baterijos veikimo trukmė 350-400 kadrų, jeigu visą laiką naudojamas didysis peržiūros ekranas.

Lietuvoje šis fotoaparatas kainuoja apie 2450 litų. Palyginimui – už maždaug 2200 litų galima įsigyti skaitmeninius veidrodinius „Nikon D60“, „Canon 450D“, „Sony Alfa 200“ ar 350 fotoaparatus su objektyvais.


Šiame straipsnyje: Panasonicfotoaparatas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių