One.lt susigrąžino lyderės pozicijas

Portalas one.lt, „gemiusAudience“ rugsėjo tyrimo duomenimis, grįžo į lankomiausių Lietuvos portalų sąrašo viršūnę po to, kai rugpjūtį jį buvo aplenkęs naujienų portalas delfi.lt.

„gemiusAudience“ duomenimis, rugsėjį one.lt portale apsilankė 891 tūkst. internautų (rugpjūtį – beveik 839 tūkst.), o delfi.lt – 878 tūkst. (rugpjūtį – 866 tūkst.).

Pirmame dešimtuke taip pat vietomis susimainė alfa.lt ir zebra.lt portalai – pastarasis rugsėjį užleido 7 poziciją ir nukrito į 8-ąją. Blogas.lt išstūmė balsas.lt portalą iš 10 į 11 poziciją. Rugsėjo mėnesį autogidas.lt aplenkė vtv.lt ir ve.lt portalus ir užėmė 13 poziciją.

O į 14 poziciją, taip pat aplenkęs šiuos du portalus, pateko diena.lt portalas, jungiantis klaipeda.diena.lt, kauno.diena.lt ir vilniaus.diena.lt portalus ir rugsėjį aplankytas 293 tūkst. internautų.

Iš pirmojo dvidešimtuko rugsėjį iškrito lrt.lt, orai.lt, aruodas.lt ir krepsinis.net. O jį jį pakilo perlas.lt, panele.lt ir klase.lt, užėmę paskutiniąsias tris dvidešimtuko pozicijas.

Stebint tendencijas, įdomu pažymėti, kad tarp populiariausiųjų 10 Lietuvos svetainių daugiausia yra naujienų portalų. Lyginant su kitomis Baltijos šalimis, Lietuva pirmauja pagal šį rodiklį. Estijoje rugsėjį pirmajame dešimtuke buvo 3 naujienų portalai. Tiesa, du iš jų užėmė pirmąsias dvi vietas.

Latvijoje rugsėjį tik dvi naujienų svetainės pateko į pirmąjį dešimtuką, o jo viršūnėje įsitaisė Inbox.lv e. pašto ir socialinis portalas. Nuo artimiausio konkurento – delfi.lv jis buvo atitrūkęs daugiau nei 160 tūkst. lankytojų skirtumu.

Nagrinėjant lankomiausių svetainių dvidešimtukus, skirtumai išryškėja dar labiau. Lietuvoje bendrųjų naujienų portalai sudaro kone pusę viso sąrašo, o Latvijoje ir Estijoje – 3-4 bendrosios naujienų svetainės patenka į dvidešimtuką.

 


Šiame straipsnyje: diena.ltone.ltdelfi.lt

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių