Nubausti dar trys žolės degintojai

Atšilus orams, gyventojai ima tvarkytis aplinką, deginti sugrėbtus sudžiuvusius lapus, pernykštę žolę, tačiau taip elgdamiesi daugelis nesusimąsto, kad tuo daro žalą gamtai, gali sukelti gaisrus. Deginamose vietose žūva begalės vabzdžių, nuo karščio viršutiniame dirvos sluoksnyje žūva dirvą formuojantys ir jos gyvybingumą palaikantys mikroorganizmai, sudega ir tręšiančios organinės medžiagos.

Klysta tie, kurie mano, kad sudegusios žolės ir lapų pelenai yra geriausia trąša. Be to, deginant atliekas teršiamas aplinkos oras ir taip kenkiama žmonių sveikatai.

Primename, kad kategoriškai draudžiama mieste (ir miesto ribose – Rėkyvoje ir Gubernijos rajone esančiuose soduose) bet kuriuo metų laiku kurti laužus ir juose deginti šiukšles bei atliekas, sudžiuvusius lapus, žolę bei sodininkystės ir daržininkystės atliekas. Nepaisantiems šių reikalavimų Lietuvos Respublikos Administracinių teisės pažeidimų kodekse nustatytos baudos nuo 200 iki 1000 litų.

Šiaulių miesto agentūra 2012 m. balandžio 14 ir 15 d. organizuotų reidų metu išaiškino tris pernykščių lapų ir žolės deginimo atvejus ir pažeidėjams skyrė baudas. Reidai bus vykdomi ir artimiausią savaitgalį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jjj

jjj portretas
durneliai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių