„Nokia“ palieka Japonijos rinką

Didžiausia pasaulyje mobiliųjų telefonų gamintoja „Nokia“ pareiškė pasitrauksianti iš Japonijos. Tekančios saulės šalyje bus parduodami tik prabangieji „Nokia“ valdomos bendrovės „Vertu“ telefonai.

„Nokia“ atstovai teigė, kad esant dabartinei ekonominei situacijai, investicijos į japoniškus modelius nepasiteisina.

Japonija yra ketvirtoji pagal dydį pasaulyje mobiliųjų telefonų rinka po JAV, Kinijos ir Indijos. Japonijoje yra 109 mln. mobiliojo ryšio vartotojų – maždaug 85 proc. gyventojų jau turi mobiliuosius telefonus. Tačiau apie 40 proc. viso pasaulio mobiliųjų telefonų rinkos užimanti „Nokia“ nesugebėjo užkariauti bent kiek žymesnės Japonijos rinkos dalies.

Praėjusiais metais, vieno Japonijos leidinio teigimu, „Nokia“ turėjo 0,3 proc. rinkos, nors anksčiau Suomijos bendrovė gviešėsi didesnės nei 10 proc. dalies.

Bet į savitą Japonijos rinką, kurioje dominuoja vietos gamintojų kuriami itin funkcionalūs telefonai, nepavyksta tvirtai įžengti ir kitiems pasauliniams žaidėjams.

Japonai jau dabar naudojasi trečiosios kartos mobiliojo ryšio telefonais, galinčiais priimti televizijos transliacijas, tarnauti už kredito ar mokėjimo kortelę.

Tiesa, Japonijos mobiliųjų telefonų gamintojų produkcija taip menkai žinoma už šios šalies ribų.


Šiame straipsnyje: nokiaJaponijamobilusis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių