Naujos kartos „BlackBerry“ prototipai bus parodyti gegužę

Kompanija Research In Motion (RIM) pažadėjo konferencijoje BlackBerry Jam, kuri įvyks gegužės mėnesį Orlando mieste (Floridos valstija, JAV), išmaniojo telefono prototipus su programinės įrangos platforma BlackBerry 10.

Operacinė sistema BlackBerry 10, gamintojo teigimu, savyje turės viską, kas geriausia mobiliose BlackBerry OS ir QNX. Iš pradžių buvo planuojama, jog išmanieji telefonai su BlackBerry 10 pardavime pasirodys jau 2012 m. I pusėje, tačiau vėliau RIM buvo priversta perkelti anonsą į šių metų pabaigą.

Pažymima, jog konferencijoje BlackBerry Jam programinės įrangos kūrėjams bus pateikta apie 2000 išmaniųjų telefonų su BlackBerry 10 prototipų. Kompanija mano, jog ateityje praktiškai visos aplikacijos, skirtos planšetiniam kompiuteriui BlackBerry PlayBook, bus adaptuotos naudojimui įrenginiuose su BlackBerry 10.

Analitikų kompanijos IDC duomenimis, 2011 m. mobilių komunikatorių pardavimai pasiekė 491,4 mln. vienetų, o tai yra 61,3% daugiau, nei 2010 m., kai rinkos apimtis buvo 304,7 mln. vienetų. Kompanija RIM su 51,1 mln. parduotų mobilių įrenginių užėmė 10,4% rinkos, arba ketvirtą vietą tarp visų gamintojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių