Nauja technologija paspartins SSD atmintines

Atmintinių gamintoja „SanDisk" pristatė naują technologiją „ExtremeFFS", kuri, kaip teigiama, gerokai padidins populiarėjančių „Solid State Disk" (SSD) atmintinių duomenų įrašymo greitį. Besisukančių dalių neturinčios SSD atmintinės vis dažniau montuojamos į nešiojamuosius kompiuterius vietoje įprastų standžiųjų diskų.

„ExtremeFFS", „SanDisk" teigimu, informacijos įrašymo greitį tam tikrais atvejais padidins iki 100 kartų. Naujoji technologija leis ir vienodai paskirstyti duomenis atmintinėje, kad jos visi fiziniai komponentai dėvėtųsi vienodai ir taip pailgėtų bendras atmintinės tarnavimo laikas.

Pirmųjų kartų SSD atmintinės buvo giriamos už tai, kad naudoja mažiau energijos ir išskiria mažiau šilumos. Tačiau nors buvo teigiama, kad SSD yra spartesni nei įprasti standieji diskai, dauguma vartotojų pastebėjo, kad taip nėra.

„SanDisk" pripažino tai. Anot kompanijos, SSD įrašo ir nuskaito didelius failus, bet lėčiau nei standieji diskai įrašinėja nedidelius duomenų fragmentus (angl. random write). Dėl to, pirmieji SSD, kurie buvo montuojami į nešiojamuosius kompiuterius, prilygo maždaug 1000 apsisukimų per minutę besisukantiems įprastiems diskams. Dabar lėčiausi standieji diskai nešiojamuosiuose kompiuteriuose sukasi 5400 aps/min. greičiu.

SSD atmintines su naująja technologija „SanDisk" ketina pristatyti jau kitais metais.

 


Šiame straipsnyje: SSDatmintinėsandisk

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių