Naršyklę „Internet Explorer 8“ naudoja penktadalis vartotojų

Šią savaitę „Net Applications“ paskelbė sausio mėnesio ataskaitą apie naršyklių užimamą rinkos dalį. Nors „Internet Explorer 8“ startavo mažiau nei prieš vienerius metus, šiuo metu tai yra populiariausia pasaulyje naršyklė.

Priežasčių, dėl kurių vartotojai pasirenka vieną ar kitą naršyklę, yra ne viena. Dauguma vartotojų nori žinoti ir pasitikėti naršyklės gamintoju. Be to, jie taip pat nori, kad naršyklė būtų saugi ir galėtų užtikrinti vartotojo privatumą, blokuotų kenkėjiškas programas, užkirstų kelią konfidencialios informacijos vagystėms (phishing). IE8 kūrėjai saugumo srityje dirba ypač intensyviai. „SmartScreen Filter“iki šios dienos jau yra užblokavęs 350 mln. kenkėjiškų programų atakų (kaip visa tai atrodo realiai, galite pasižiūrėti čia), kitaip tariant, kasdien jis atlieka maždaug apie 2 mln. užblokavimų.

Asmeninės informacijos vagystės, dažnai sukeliančios ir tiesioginių finansinių nuostolių, šiandien taip pat kelia rimtą grėsmę interneto naršytojams. Jau „Internet Explorer 7“turėjo „priešnuodžius“ prieš tokias atakas, o IE8 filtras yra dar patobulintas. Gal bus įdomi statistika – abi šios naršyklės jau užblokavo daugiau negu 125 mln. fiktyvių interneto puslapių, skirtų duomenų vagystėms.

Turbūt girdėjote, kad „Google“ neseniai rekomendavo nebenaudoti senesnių naršyklių, tokių kaip „Internet Explorer 6“.  Bet kai palygini, kaip pasikeitė aplinka nuo 2000-ųjų metų – techninė įranga, interneto sparta ir skvarba, vartotojų elgesys – akivaizdu, kad visa elektroninė aplinka pasikeitė iš esmės, ko ypač žmonių poreikiai internete. IE6 laikais nebuvo asmeninės informacijos vagysčių, socialinių tinklų, RSS, tinklaraščių. Dabar naršyklėms keliami gerokai aukštesni reikalavimai.

Taigi, norintiems naudotis maksimalią apsaugą užtikrinančia naršykle, „Microsoft“ rekomenduoja atnaujinti ją iki saugesnės ir patikimesnės, be to greičiau veikiančios IE8.

Naršyklės versija

Vartotojų dalis 

Microsoft Internet Explorer 8.0

22.37 proc.

Microsoft Internet Explorer 6.0

20.00 proc.

Firefox 3.5

17.08 proc.

Microsoft Internet Explorer 7.0

14.53 proc.

Firefox 3.0

5.24 proc.

Chrome 3.0

3.85 proc.

Safari 4.0

3.57 proc.

Microsoft Internet Explorer 8.0 - Compatibility Mode

2.80 proc.

Opera 10.x

1.65 proc.

Chrome 4.0

1.24 proc.

Firefox 3.6

1.15 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių