„Motorola“ ruošia „Google Android“ telefoną

Viena didžiausių mobiliųjų telefonų gamintojų JAV „Motorola“ ruošiasi išleisti mobilųjį telefoną su naująja „Google Android“ operacine sistema. Tokią informaciją, remdamasis savo šaltiniais, paskelbė „BusinessWeek“.

Teigiama, kad kompanijos atstovai jau keletą mėnesių operatoriams siuntinėja šio telefono pristatymus. Jis, šaltinių teigimu, turėtų būti su lietimui jautriu, panašaus dydžio, kaip „iPhone“ ekranu (8,8 cm) ir išstumiama visų ženklų (QWERTY) klaviatūra. Panašaus dizaino yra ir poryt JAV pasirodysiantis HTC kompanijos pagamintas G1 telefonas – pirmasis, naudojantis „Google Android“ operacinę sistemą.

„Motorolos“ aparatas JAV rinkoje turėtų pasirodyti kitų metų antrąjį ketvirtį, o Europoje jo nereikėtų laukti ankčiau nei kitų metų trečiąjį ketvirtį.

Šis telefonas bus orientuotas į socialinių tinklų, tokių kaip „Facebook“, „MySpace“, vartotojus. Žmonės galės siųsti žinutes savo draugams socialiniuose tinkluose naudodami įprastą telefono adresų knygutę.

Analitikai teigia, kad kitąmet į socialinius tinklus orientuoti telefonai bus pagrindinė naujovė 16-34 metų amžiaus grupėje. Konsultacijų bendrovė „Informa“ prognozuoja, kad mobiliaisiais telefonais socialinius tinklus pasiekiančių vartotojų dalis išaugs nuo 2,3 proc. 2007 metais iki 23 proc. 2012 metų pabaigoje.

Tiesa, „Motorola“ atsisakė komentuoti šią informaciją.

 


Šiame straipsnyje: motorolagoogle android

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių