Monitorių gamintojas „Proview“ bando Kinijoje uždrausti „iPad“

Kinų monitorių gamintojas – kompanija „Shenzhen Proview Technology“, kuri yra Hong Konge įsikūrusio holdingo „Proview International Holdings“ padalinys – bando uždrausti į Kiniją įvežti bei iš jos išvežti „Apple“ produkciją.

Visiems aišku, ką tai reiškia. Visi planšetiniai kompiuteriai „iPad“, o kalbama būtent apie šį prekės ženklą bei juo pavadintus gaminius, surenkami Kinijos teritorijoje, čia pat gaminama ir dauguma komponentų. Uždrausti „iPad“ planšetinių kompiuterių išvežimą būtų tas pats, kas sustabdyti „iPad“ prekybą visame pasaulyje. Problema dar ir tame, jog „Apple“ ir „Proview“ negali surasti bendros kalbos dėl teisių į prekės ženklą „iPad“.

Prekės ženklą „iPad“ kompanija „Shenzhen Proview Technology“ užregistravo Kinijoje ir dar dešimtyje valstybių 2001 metais. Kompanija „Apple“ padarė strateginį „ėjimą“ ir nusipirko teisę naudoti šį prekės ženklą iš „Proview“ Taivano padalinio. Su tuo kategoriškai negali susitaikyti motininė kompanija. Visos taikios derybos tarp „Apple“ ir „Proview“ iki šiol geruoju nesibaigė.

Kol kas kompanija „Proview“ laimėjo viename Kinijos mieste, turbūt tai įvyko tame pačiame „Shenzhen“, kur ir įsikūrusi kompanijos pagrindinė būstinė. Eilėje laukia dar 30 ieškinių kituose miestuose, o taip pat vyksta įtemptas darbas su Kinijos muitine. Pikti liežuviai kalba, jog „Proview“ šiuo metu iki ausų įklimpusi skolose. Jei viskas pavyks, kaip sumanyta, yra puikus šansas pataisyti savo finansinę padėtį.

Beje, „Apple“ akcijų vertė pirmą kartą istorijoje peržengė 500 JAV dolerių lubas ir toliau juda aukštyn. „Apple“ rinkos vertė jau 17 % viršija naftos kompanijos „Exxon Mobil“ kapitalizaciją, taigi dabar kompanija verta apie 465 mlrd. JAV dolerių. Panašu, jog „Proview“ tikrai žino, kiek užsiprašyti už prekės ženklą „iPad“. Tik ar nepasibels bankrotas į duris anksčiau, nei pavyks laimėti visus teismus prieš „Apple“, kuri pati tą puikiai daro su visais, stojusiais jai skersai kelio?



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių