Žaidimams skirtas nešiojamas kompiuteris: patarimai renkantis

  • Teksto dydis:

Šiuolaikiniai žaidėjams skirti nešiojami kompiuteriai savo našumu prilygsta stacionariems įrenginiams. Į ką reikėtų atkreipti dėmesį renkantis žaidimų nešiojamą kompiuterį bei norint mėgautis jo našumu ilgą laiką? 

Patarimus žarsto Varle.lt kompiuterinės technikos specialistai.

Koks esi žaidėjas?

Inovatyvios šiuolaikinių įrenginių gamyboje taikomos technologijos leidžia kompaktiškame korpuse integruoti galingus konstrukcijos elementus. Todėl žaidėjams skirti nešiojami kompiuteriai aprūpina mobilumu, kurio negali pasiūlyti joks klasikinis stacionarus kompiuteris. Žaisti galima praktiškai bet kur, o tai, ko gero, kiekvieno šios pramogos mėgėjo lūkestis.

Pagrindiniai žaidimų kompiuterio parametrai

Žaidėjams skirti nešiojami kompiuteriai turėtų būti aprūpinti tokiais galingais elementais:

* Vaizdo plokštė GPU

* RAM

* Procesorius CPU

Galinga vaizdo plokštė

Galinga ir naši vaizdo plokštė – žaidėjams skirtų nešiojamų kompiuterių pagrindas. Ji atsako už vaizdo kokybę ir sklandumą, todėl turi būti pakankamai sparti tam, kad galėtų susidoroti su šiuolaikiškų žaidimų grafiniais efektais. Vertėtų atkreipti dėmesį į vaizdo plokštės atminties talpą, nes ji remia matomo kompiuterio ekrane vaizdo atkūrimo procesą. Pakankama vaizdo plokštės žaidėjams skirtame kompiuteryje atminties talpa – 2 GB.

4 GB vaizdo plokštės jau leis mėgautis šiuolaikiškais žaidimais esant maksimaliems nustatymams ir didžiausiai raiškai.

RAM atmintis

Nešiojamo kompiuterio našumas labai priklauso nuo operatyviosios RAM atminties talpos ir spartos. Ji atsako už reikalingų procesoriaus veikimui duomenų saugojimą ir atkūrimą. Kitaip tariant, visi duomenys, kuriuos turėtų apdoroti procesorius (reikalingi, pavyzdžiui, žaidimų paleidimui), yra įrašomi RAM atmintyje. Kuo didesnė jos talpa, tuo greičiau nešiojamas kompiuteris galės atlikti operacijas.

Efektyviam žaidimų apdorojimui rekomenduojama rinktis mažiausiai 6 GB RAM turintį nešiojamo kompiuterio modelį (nors rinkoje prieinami ir 16 ar 32 GB kompiuteriai).

Galingas procesorius

Spartus ir našus procesorius (CPU) – labai svarbus žaidimams skirto nešiojamo kompiuterio elementas. Jo taktinis dažnis atsako už šimtus operacijų atliekamų per trumpesnį nei viena sekundė laiką. Nuo procesoriaus spartos priklauso bendras nešiojamo kompiuterio galingumas. Šiuolaikiniai žaidimai reikalauja spartaus procesoriaus, remiančio vaizdo plokštės darbą. Jeigu ieškote geriausio našumo sprendimo, pagalvokite apie tokius procesorius kaip, pavyzdžiui, „Intel Core i7“ arba „Intel Core i5“, „FX-Series“ serijos „AMD“.

Kaip išsirinkti optimalią nešiojamo kompiuterio konfigūraciją?

Kruopštus ir nuodugnus nešiojamo kompiuterio daugelio parametrų įvertinimas gali būti problematiškas. Todėl savo paiešką rekomenduojama susiaurinti iki 3 svarbiausių elementų, kurie turi didžiausią įtaką įrenginio našumui žaidimų metu.

Kaip išsirinkti jų optimalią konfigūraciją? Pasinaudokite nuotraukų galerijoje esančia lentele prieš tai atsakę sau į klausimą, kokius žaidimus ketinate žaisti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių