Užsienio studentai mobilias aplikacijas mokosi kurti Lietuvoje

  • Teksto dydis:

Kauno technologijos universitete (KTU) įkurtoje  mobilių aplikacijų laboratorijoje užgimė pirmoji tarptautinė mobili aplikacija, kurią sukūrė Turkijos studentai studijuojantys pagal Erasmus studijų mainų programą.

Užpildė nišą rinkoje

Keturi Turkijos studentai - Süleyman Akgül, Sefa Oduncuoğlu, Abdullah Akın Yardım ir Berivan Koç sukūrė mobiliąją aplikaciją pavadinimu "Sinemaskop" (https://play.google.com/store/apps/details?id=tr.appcamp.cinema.turkey), kuri skirta gero kino mėgėjams ir kino teatrų lankytojams, kurie gyvena Didžiuosiuose Turkijos miestuose – Stambule, Ankaroje, Bursoje ir Antalijoje.

Kino mėgėjai turintys išmaniuosius telefonus, aplikacijos pagalba gali greitai sužinoti kokie filmai yra rodomi artimiausiu metu kino teatruose ir randasi  visai netoli jų gyvenamosios vietos.

Programėlės idėja kilo išanalizavus Turkijos kino teatrų  rinkos dydį ir poreikius bei pastebėjus,  kad dar nėra kitos tokios panašios programėlės. Kuriant programėlę pravertė  KTU studijų metu įgytos žinios bei praktika. Turkijos studentai tikisi pasiekti kuo didesnį programėlės populiarumą ir  Turkijos kino teatrų lankytojų pripažinimą bei toliau ją vystyti.

Žinios iš Lietuvos

Studijų  KTU ir praktikos vienoje įmonėje metu, Turkijos studentai gavo vertingų žinių ir patirties – kaip planuoti projekto komandos darbus, kaip įvertinti vartotojų poreikius, kaip analizuoti ir projektuoti informacines sistemas, kaip valdyti projekto rizikas ir pan. Šias žinias jie pritaikė kuriant mobilią aplikaciją "Sinemaskop".

KTU Inovacijų centro (IVC) direktoriaus dr. Almanto Danilevičiaus teigimu, mobiliųjų aplikacijų laboratorijose kartu su lietuviais studentais mielai dirba ne tik Turkijos, bet ir Indijos, Azerbaidžano, Baltarusijos studentai.

„Skirtingų tautų bendradarbiavimas labai naudingas, ypač mišrioms komandoms, nes taip atsiranda globalesnės ir inovatyvios idėjos, kitas požiūris į mobilių aplikacijų projektus ir skirtingus rinkos vartotojų poreikius. Manau, kad šis tarptautinis projektas paskatins ir KTU studentus plėsti galimybių ribas bei drąsiau žengti su savo idėjomis į užsienio  rinkas“, – sakė IVC direktorius.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių