Tyrimas: trečdalis gyventojų bent kartą yra praradę telefoną

  • Teksto dydis:

Lizingo bendrovės „Mokilizingas“ užsakymu atlikta apklausa atskleidė, jog trečdalis gyventojų yra bent kartą praradę mobilųjį telefoną. Dažniausia  telefono netekimo priežastis – kritimo smūgio neatlaikę ir sudužę aparatai. Paaiškėjo, jog rizika prarasti telefoną vagystės metu ar sudaužius padidėja nuo 40 m. amžiaus, tuo tarpu jaunimas dažniau telefonus pameta.

Apklausos duomenimis, beveik 35 proc. vyrų ir vos mažiau (30 proc.) moterų yra praradę mobilųjį telefoną bent kartą. Tiesa, po to gyventojai tampa atsargesni, nes antrą kartą telefono yra netekęs tik vienas iš dešimties, tačiau rezultatai atspindi, jog tikimybė prarasti telefoną didėja su amžiumi – net 4 iš 10 sulaukusių 60 m. amžiaus ir daugiau yra bent kartą praradę telefoną.

Pasak lizingo bendrovės „Mokilizingas“ generalinio direktoriaus Jurgio Rubaževičiaus, ilgametė bendrovės statistika atspindi, jog kas septinta lizingu perkama prekė yra mobilusis telefonas ar kita ryšio priemonė. Telefonai išsimokėtinai perkami taip pat dažnai kaip ir kompiuteriai ar apsaugos sistemos. Lizingu paprastai perkami daiktai būna brangesni, nes norima įsigyti kokybiškesnį ir ilgiau tarnaujantį daiktą, tad tikslinga apsvarstyti, ar nereikėtų įsigyjamo daikto apdrausti.

„Kai lizingu perkama prekė, ji apdraudžiama suma, lygia jos kainai. Nutikus nelaimei tenka neseniai įsigytą daiktą remontuoti ar keisti nauju, kai remontuoti nebetikslinga, lizingo bendrovė padengia žalą. Smulkios technikos praradimai ar gedimai vieni dažniausių, todėl draudimas yra išmanus būdas apsisaugoti, kad netektų mokėti įmokų už jau prarastą daiktą. Šiuo draudimu apsaugomi kliento interesai: draudžiamos ne įmokos lizingo bendrovei, o įsigyti daiktai“, – sako specialistas J. Rubaževičius.

J. Rubaževičius pastebi, jog mobiliųjų telefonų žalų statistika atspindi, jog dažniausiai kreipiamasi įskilus ar sudužus ekranui, apgadinus telefono ar planšetinio kompiuterio korpusą, dažniausiai taip nutinka daiktui iškritus iš rankų ar kišenės. Remiantis apklausos duomenimis, beveik 40 proc. gyventojų yra susidūrę su situacija, kai telefonas sudūžta ir nebeveikia. . Gyventojai neretai kreipiasi ir tais atvejais, kai telefonas nebeveikia jį sugadinus vaikui, taip pat dažnai pasitaiko vagystės. Apklausos duomenimis, nuo ilgapirščių yra nukentėjęs ketvirtadalis gyventojų, kur kas dažniau telefonus pavogia iš sulaukusiųjų 60 m. bei vyresnių žmonių, tuo tarpu kaip jau minėta, jaunimas iki 19 m. telefonus dažniau pameta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių