Tyrimas: „Facebook“ sumokėjo vartotojams už leidimą sekti jų veiklą telefone

  • Teksto dydis:

„Facebook“ sumokėjo vartotojams, įskaitant ir nepilnamečius, už programėlės įsidiegimą, kuri leido sekti vartotojų veiklą išmaniajame telefone, taip siekdamas susirinkti daugiau duomenų, padėsiančių socialinio tinklo kovoje su konkurentais, teigiama žiniasklaidos pranešimuose.

Naujienų portalo „TechCrunch“ tyrimas parodė, kad projektu, žinomu kaip „Onavo Project“ ir vėliau „pakrikštytu“ „Facebook Research“ vardu, buvo siekiama susirinkti duomenis apie vartotojų telefonų naudojimo įpročius.

Pranešimai gali dar labiau pabloginti „Facebook“ situaciją, kuri jau ir taip prasta dėl bendrovės nesugebėjimo tvarkytis su dezinformacija socialiniame tinkle ir dalijimosi privačiais duomenimis su verslo partneriais.

Pasak „TechCrunch“, trečiadienį, po naujienų portalo straipsnio pasirodymo, „Facebook“ išjungė sekimo programėlę „Apple iOS“ operacinėje sistemoje, tačiau paliko ją aktyvią „Android“ sistemoje.

„TechCrunch“ teigimu, „Onavo Project“ programėlė anksčiau buvo išjungta dėl „Apple“ privatumo taisyklių pažeidimų, tačiau naujoji programėlės versija, vadinama „Facebook Research“ vardu, taip pat gali pažeisti „Apple“ taisykles.

„Facebook“ projektas mokėjo nuo 13 iki 35 metų amžiaus vartotojams iki 20 dolerių per mėnesį už visišką prieigą prie išmaniųjų įrenginių, įskaitant buvimo vietą, naudojamas programėles, elektroninės prekybos išlaidas ir kitokią veiklą.

Pasak „Facebook“ pranešimo žiniasklaidai, bendrovė užtikrino, kad projekte nebuvo nieko slapto, o pasirašant sutartis su nepilnamečiais buvo gautas tėvų leidimas.

Šis projektas galėjo leisti „Facebook“ susirinkti daug duomenų apie jaunų vartotojų veiklą telefonuose, socialiniams tinklui bandant kovoti su konkurentais, kaip „Snapchat“, kuris tarp JAV paauglių tapo populiaresniu socialiniu tinklu nei „Facebook“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių